Galériával

2021.06.22. 13:30

Civil fotósok „kémkedhettek” az új haditechnikákról Szolnokon

A magyar honvédség életében az elmúlt évszázadban nem történt olyan méretű haditechnikai fejlesztés, mint az elmúlt években.

Mészáros Géza

A Szolnoki katonaságon bemutató napot tartottak.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis immáron évi rendszerességgel rendkívüli gesztussal tiszteli meg azokat a polgári fotósokat, videósokat, spottereket, akik élénken érdeklődnek elsősorban a katonai légi járművek iránt.

Így volt ez idén is, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison kedden délelőtt kezdődött a spotternap.

Dr. Koller József dandártábornok, helyőrség- és bázisparancsnok köszöntötte az eseményre regisztrált kíváncsiskodók táborát, valamint a kijelölt programról adott tájékoztatást. Örömmel számolt be arról, hogy a magyar honvédség életében az elmúlt évszázadban nem történt olyan méretű haditechnikai fejlesztés, mint amilyen az elmúlt években zajlott.

A logisztikusok a spotternap bemutatóját úgy állították össze, hogy a meghívott külsősök elégedettek legyenek a látottakkal. A keddi statikus felvonuláson Mi-24-es, Mi-17-es, H145M-es és AS-350B-s forgószárnyasok, valamint egy Zlin 242/143-as merevszárnyú kiképző repülő egyéni és kötelék repülése nyújtott izgalmas látványt, illetve 1500 méterről végrehajtott ejtőernyős ugrásokat is rögzíthettek a jelenlévők. A pilóták ezúttal türelemmel, alacsony magasságban vezették gépeiket a kamerák sortüzében.

Az idei spotternap szerdán este éjszakai repülésekkel ér véget, amelyen JTAC műveleti irányítással Mi-24-es helikopter harcászati bemutatóját bonyolítják le, s amelyhez a spotterek számára éjjellátó technikai eszközöket is biztosítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában