galériával / frissítve

2021.06.27. 11:55

Ellepték a kérészek a Tiszát

Motorcsónakból örökítettük meg a szemet gyönyörködtető látványt.

Szoljon.hu

20210626 Szolnok Busi László ezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és a Szolnoki Rendőrörs két munkatársa, Kosztadinovszky Roland valamint Burzi László főtörzszászlósok elvitték a sajtó munkatársait, hogy a közvetlen közelről megmutassák a kérészek rajzását a Tiszán. Felvételeink Szolnok és Tószeg között örökítették meg ezt a páratlan látványt. fotó Mészáros János Új Néplap

FRISS – 16:07

Tálas László a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Arborétumának vezetője saját honlapján is tájékoztatja az érdeklődőket a tiszavirágzásról. Beszámolójában olvasható, hogy a napi rajzáscsúcson a becsült repülő egyedszám elérte az 1000-es nagyságrendet. Az idei rajzásról elmondható, hogy amúgy is késett időben, de a napi megjelenésük is késik, hat óra tájékán indul be.

Korábban írtuk:

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, idén a megszokottnál kicsit később számíthattunk a tiszavirágzásra. A tendencia azt mutatja, hogy június 18 és 23 között lehet megfigyelni ezt a természeti jelenséget, de a hőmérséklet és a vízállás különösen befolyásolja a folyamatot. Ebben az évben a hideg tavasz miatt várható volt a „csúszás”.

Hétvégén Busi László ezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője és a Szolnoki Rendőrörs két munkatársa, Kosztadinovszky Roland valamint Burzi László főtörzszászlósok elvitték a sajtó munkatársait, hogy a közvetlen közelről megmutassák a kérészek rajzását a Tiszán.

Felvételeink Szolnok és Tószeg között örökítették meg ezt a páratlan látványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában