tűz

2021.06.18. 06:55

Háromgyermekes család háza vált lakhatatlanná Törökszentmiklóson

Múlt hét pénteken égett porig egy törökszentmiklósi családi ház melléképülete. A tűz a főépületre is átterjedt, emiatt a tető is megsemmisült. A házban lakó háromgyermekes család tagjai jelenleg a nagyszülőknél élnek, és sürgős segítségre, elsősorban szakemberekre és anyagi támogatásra lenne szükségük ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba.

Molnár-Révész Erika

Czakó Dánielné Alexandra a tűz martalékává vált otthonuk előtt beszélt nehéz helyzetükről

Forrás: Beküldött fotó

– Múlt péntek hajnalban nagy csattogásra ébredtünk. Először azt gondoltuk, hogy jégeső okozza a hangokat. Kimentünk megnézni, hogy mi történik. Amint kiléptünk a bejárati ajtón, akkor láttuk, hogy a melléképületeink, a garázsunk az autóval együtt, valamint a kazánház is lángokban áll... – idézte fel a szörnyű pillanatokat az édesanya, Czakó Dánielné Alexandra. A békésen alvó gyermekeket azonnal felébresztették és kimenekítették a házból, majd értesítették a tűzoltókat. Addigra már a nyolcvan négyzetméteres főépületre is átterjed a tűz.

Czakó Dánielné Alexandra a tűz martalékává vált otthonuk előtt beszélt nehéz helyzetükről
Fotó: Beküldött fotó

A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók mellett a szolnoki hivatásos egységek is kivonultak a helyszínre, öt vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

– A tetőnk hatvan százalékban leégett, a melléképületek teljesen megsemmisültek a kazánház, a garázs és benne az autónk is, amivel rendszeresen szállítjuk a gyerekeket. A napokban hívták fel a figyelmünket arra, hogy a lakásbiztosítás nem fedezi a gépjárműben keletkezett kárt. Bent, a lakásban nem volt tűz, szerencsére az eszközeink, bútoraink és ruháink épen maradtak, hiába szakadt le a konyha mennyezete az oltás után – mondta a károkról az anyuka.

Egy hatéves kisfiúval és egy hároméves ikerpárral most a nagymamánál laknak, a kicsik már nagyon vágynának haza a megszokott otthonba, ám a tető hiánya miatt a ház lakhatatlan.

Félő, hogy egy esőzés következtében még inkább tönkremegy, ezért lenne szükség a sürgős segítségre. Csak a tető helyreállítása több millió forintba kerül, de egyéb károk is keletkeztek, melynek helyreállítása komoly költséget jelent.

– Nincs vizünk, mert megolvadt a kazánházban a vízcsap, ami végigfut az egész lakáson. Villany sincs, hiszen kiégtek a vezetékek is, az egész házban újra kell húzni, ráadásul a gázkazán is megsemmisült – sorolta a további károkat Alexandra, aki bár párjával együtt próbál erősnek mutatkozni a gyermekek előtt, őket és a kicsiket is megviselték a történtek.

– Emlegetik a tüzet mindennap. Pedig próbáljuk tartani magunkat előttük, de akkor is megviselte őket az, hogy álmukból ébresztettük őket, csak látták akkor, ahogy sírtunk. A szomszédok rögtön segítettek, és átvitték magukhoz őket, de akkor is megmaradtak bennük az események – mondta aggódva az édesanya.

A családnak anyagi támogatásra és szakemberekre lenne elsősorban szüksége, ácsot, kőművest, víz-, gáz- és villanyszerelőt keresnek.

Ön is segíthet a bajban

Mivel a házban keletkezett kár csupán hatvanöt százalékát fizeti ki a biztosító, valamint az autó megsemmisülése sem szerepel a biztosításban, az öttagú családnak segítségre van szüksége ahhoz, hogy visszatérhessenek megszokott életükhöz.

Számlatulajdonos neve: Czakó Dániel

Számlaszám: 11773456-00923413 (OTP Bank)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában