Környezetvédelem

2021.06.09. 10:57

Ismét megrendezik a Tisza-tavi PET Kupát

Június 12-én Tiszafüredről ismét elrajtol a PET Kupa mezőnye azzal a nem titkolt céllal, hogy megszabadítsa a Tisza-tavat a felhalmozódott szeméttől. A lelkes környezetvédő aktivisták június 15-ig a tározó több pontján gyűjtik össze, majd válogatják szét a hulladékot.

Szoljon.hu

Fotó: Ujvári László

A program szerint az első nap jobbára hulladékokból történő hajóépítéssel telik, ugyanakkor terveznek szemétgyűjtést is a IX. és a VIII. öblítő csatorna környezetében, valamint kikapcsolódásként a PET kalózok megismerkedhetnek a méltán elismert tiszafüredi fazekassággal – olvasható Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleményében.

A második napon, a sajtónyilvános megnyitót követően a VII. öblítő és tanösvény környékének kitakarítása a deklarált feladat, de kenukkal a VI. öblítőben is gyűjtenek, amit aztán kiválogatnak és tömörítenek a tiszaszőlősi Aranyosi kikötőben. Este a Tisza-tó élővilágáról hallhatnak előadást a résztvevők a Hortobágyi Nemzeti Park egyik szakemberétől.

Hétfőn a dinnyésháti és a tiszanánai tározói területeket is felkeresik vízi járműveikkel az aktivisták, esti programként pedig Tisza-tavi totót tölthetnek ki az érdeklődők Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG kiskörei szakaszmérnöke közreműködésével.

A második Tisza-tavi PET Kupa június 15-én délután zárul az eredményhirdetéssel és hajóbontással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában