Jászkunság

2021.06.14. 07:00

Kedvezményre jogosító kártyával mondanak köszönetet a véradóknak

Június 14-e a véradók világnapja, ettől a naptól kezdve a donorok országszerte kedvezményes vásárlási lehetőségekkel is élhetnek az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) jóvoltából

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Június 14-én szerte a világon köszönetet mond az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni. A véradók adományára a világon mindenhol szükség van, mert nélkülözhetetlen a gyógyításban – olvasható a szolgálat közleményében.

Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók térítésmentes segítségére. A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a világjárvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás hazánkban folyamatos volt.

A véradók nélkülözhetetlen segítségét az Országos Vérellátó Szolgálat egy önkéntes véradó virtuális kártyával kívánja meghálálni. Az adott személy a véradási számának megfelelő Bronz-, Ezüst-, Arany-, valamint Gyémánt Pelikán-díjas véradó kártyát kap. A donorok a kártyáikból plasztik verziót is rendelhetnek, de akár PDF formátumban is letölthetik, amit utána nyomtatott formában maguknál tarthatnak. A kártyával a donorok – az utolsó véradásuktól számított fél éven belül – több mint ezer kiskereskedőnél, valamint helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában