JÁSZKUNSÁG

2021.06.22. 19:00

Kiemelkedő munkát végző pedagógusokat, dolgozókat díjaztak

A közelmúltban rendezték a pedagógusnapi díjátadót a Szolnoki Tankerületi Központban. Az eseményen számos munkatárs vehetett át rangos elismerést dr. Kállai Máriától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tehetségsegítő Tanács elnökétől, országgyűlési képviselőtől, illetve Szutorisz-Szügyi Csongortól, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatójától.

Rangos díjakat adtak át a Szolnoki Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén, a megyeszékhely campusán. Például idén is többen megkapták a Pro Talento emlékérmet

Forrás: Beküldött fotó

A Pro Talento díjat minden évben a megye tehetséggondozásban kiemelkedő szakmai munkát végző pedagógusai és tanulmányi versenyeken sikereket elérő érettségiző diákjai részére hirdetik meg. A díj gondozását a Szolnoki Tankerületi Központ a nagy hírű előd, az alapító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Versenyképes Tudásért Alapítványától vette át, és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanáccsal karöltve viszi tovább, azonos célok mentén. Az elmúlt huszonkét év alatt összesen százkét pedagógus illetve diák kapta meg a rangos kitüntetést.

Idén Pro Talento emlékérmet kapott Baráth Márta, a Verseghy Ferenc Gimnázium magyar–történelem szakos tanára; Monokiné Andrási Edit, a Tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola tanítója, angol nyelvszakos gimnáziumi tanára; Rékási Tibor, a Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola történelem szakos tanára, pedagógia szakos nevelő, fejlesztőpedagógus, szakácsmester; Romhányi Anita ének-zenetanár, karvezető, a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa; illetve Törőcsik Erzsébet, a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola német–történelem szakos tanára.

A Pro Talento emlékérmet ebben az évben három tizenkettedikes tanuló – Talált Lili Anna (Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola), Fonyi Máté Sándor (Verseghy Ferenc Gimnázium, Szolnok) és Budai István Bendegúz (Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium) – kapta meg, akik saját intézményeik ünnepségén vehetik át a díjat.

A rendezvényen a szokásoknak megfelelően számos egyéb elismerést is átadtak.

A Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Szakembere díjat ezúttal Szabó Anita Zsuzsanna, a Kassai úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola iskolapszichológusa, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat óvoda- és iskolapszichológiai ellátás járási koordinátora kapta.

Rangos díjakat adtak át a Szolnoki Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén, a megyeszékhely campusán. Például idén is többen megkapták a Pro Talento emlékérmet
Fotó: Beküldött fotó

A Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója díjat vehette át Acsainé Kummer Erzsébet, a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium kollégiumi titkára, Mészáros Lászlóné, a Szandaszőlősi Általános Iskola takarítónője és portása, Nagy József, a Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola karbantartója, Tóbiás Márta, a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium dolgozója és Turoczi Béláné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményének szakszolgálati titkára.

A Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Fiatal Pedagógusa díjat Orosz Orsolya, a Liget úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola gyógypedagógusa, Tasyné Molnár Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményének logopédusa és Weszely Imola Anna, a Szolnoki Fiumei úti Általános Iskola gyógypedagógusa kapta.

A Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa díjat pedig Bogárné Simon Klára, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola vezetője, Cinka István, a Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola magyar–történelem szakos tanára, Csurgó Ilona, a Martfűi József Attila Általános Iskola tanítója, Danciu Dániel, az Öcsödi József Attila Általános Iskola testnevelő tanára, Diós Lászlóné, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI tanítója, dr. Hoksáriné Papp Judit, a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója, dr. Kissné Nagy Éva, a Varga Katalin Gimnázium magyar nyelv és irodalom, történelem szakos középiskolai tanára, Forján Krisztina, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola magyar nyelv és irodalom, orosz szakos pedagógusa, Gazdag Helga, a Verseghy Ferenc Gimnázium német nyelv és irodalom, történelem szakos tanára, Majnárné Varga Tünde, a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium magyar–orosz–német szakos középisko­lai tanára, Nánási Erzsébet Ildikó, a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára, Remeczki Ferencné, a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója, valamint Turiné Bajzáth Erika, a Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese számára ítélték oda.

A Szolnoki Tankerületi Központ Digitális Oktatásért különdíjában részesült Antal Vilma, Bertalan Enikő, Badó Norbert, Szalkári Zétény és Vékony István. A Szolnoki Tankerületi Központ elismerő oklevelét kapta Kovácsné Kardos Magdolna és Nagyné Kávási Mónika.

A rendezvényen a tanév során országos elismerésekben részesült pedagógusokat is köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában