Semmelweis-nap

2021.06.29. 18:30

Kitüntették a szolnoki MÁV Kórház dolgozóit

Tízen kaptak elismerést Semmelweis-nap alkalmából a szolnoki MÁV Kórházban.

Molnár-Révész Erika

Elismeréseket adtak át a MÁV Kórházban

Forrás: Beküldött fotó

Semmelweis-napi elismeréseket adtak át a napokban a szolnoki MÁV Kórházban. Öten részesültek a „Kórházért” elismerő oklevélben. Dr. Bódi Barbara adjunktus, aki a járványhelyzet kezdetén szabadságáról visszarendelve, önállóan látta el a koronavírusos betegeket. Az ünnepségen magas szintű szakmai tudása mellett barátságos, segítőkész személyiségét is kiemelték. Szintén a pandémia alatt nyújtott kiemelkedő munkájáért kapta meg az elismerést dr. Lengyel Gyula János főorvos. A sokoldalúan képzett, széleskörűen tapasztalt orvos lelkiismeretes, körültekintő munkáját is díjazták az elismeréssel.

Kitüntették Fazekasné Nagy Erzsébet főnővért, aki osztályos ápolóként tizenkét órákat dolgozott a járvány alatt. A méltatás szerint a nővérekből igazi, összetartó csapatot hozott létre, akik irányításával magas szinten, mindenki megelégedésére végezték munkájukat.

A „Kórházért” díjban részesült Szikszai Judit ápoló is, aki harminchét éve dolgozik a szakmájában. Munkáját mindig magas szintű szakmai tudás és az alázat jellemezte a méltatás szerint, ha kellett osztályvezető főnővér helyetteseként, ha műszakos ápolóból volt hiány a belgyógyászaton, ápolóként dolgozott.

Elismeréseket adtak át a MÁV Kórházban
Fotó: Beküldött fotó

 

A díjjal Méhes Zoltán portást is kitüntették. Közel huszonöt éve látja el feladatát a MÁV Kórházban. Nincs olyan telefonszám, amit ne tudna, vagy ne tudná azt kinyomozni. Mióta a portaszolgálatot is ellátja, érzi elemében magát. Irányítja a betegeket és a hozzátartozókat, mindenkihez van egy kedves szava–hangsúlyozták az eseményen.

Az ünnepségen főigazgatói dicséreteket is kiosztottak, melyben dr. Gácsi Katalin főorvos, Demeterné Csermák Dóra ápoló, Kun Árpádné gyógytornász, Patkóné Hegedűs Anetta szociális munkás illetve Bakó István festő részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában