Program

2021.06.22. 14:00

Különleges videóval készültek a Múzeumok Éjszakájára Szolnokon

A Múzeumok Éjszakája apropóján a múzeum egy hangulatos videót is készített.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

A járvány utáni időszak első országos kulturális programjára, a Múzeumok Éjszakájára készül a Damjanich János Múzeum.

– A hosszú időn át tartó átmeneti zárva tartást követően a korábbi évekhez képest még különlegesebb programokkal készülünk – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény kommunikációs munkatársa.

Ádám Adrienn hozzátette, szombaton az izgalmas előadásoké lesz a főszerep.

A Szent Iván-éjhez legközelebbi szombati napon a rendezvényt 15 órakor Török Tamás musical énekes zenei előadása nyitja. A megszokott tárlatvezetések mellett megtekinthetik az érdeklődők a Liget Otthon színdarabját, az Aranycsillag Társastánc Klub és a Szilver Tánccsoport Egyesület táncbemutatóit. A múzeumba nemrég bekerült néprajzi-, történeti- és régészeti tárgyak megtekintésére és megismerésére is lehetőség lesz a muzeológusok által tartott rövid ismertető előadás alatt.

– Helyi kézműves ételek és italok várják majd a látogatókat a múzeum épülete előtt, a város főterén. A gyerekeknek délután három órától szabadtéri népi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal készülünk a Kossuth téren – részletezte Ádám Adrienn.

A Múzeumok Éjszakája apropóján a múzeum egy hangulatos videót is készített. A kisfilmben Für Anikó, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész szerepel, aki különleges „időutazáson” vett rész az intézmény ódon falai között. Az alkotást a kiállítóhely Facebook-oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában