Én Is Vagyok!

2021.06.30. 14:00

Kutyás bemutatóval is várták a mozgássérülteket Újszászon

A kényszerű programszünet után beindult az élet a sorstársi közösségeknél is. Az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete a minap tartotta meg első, Sokszínű Hétvége elnevezésű programját az újszászi PLUSZ PONT Közösségi Házban.

Kovács Berta

Nagy érdeklődés övezte a programokat

Forrás: Beküldött fotó

Fehérváry Tünde elnök elmondta, az esemény az integráció jegyében zajlott, így meghívták a sorstársak családtagjait és ép vendégeket is. Az újszászi épületben rendelkezésükre bocsátottak egy harminc négyzetméteres termet is, ahol rendezvényeket tarthatnak, ennek is most volt az átadója.

Az első összejövetelt nagy érdeklődés kísérte, érkeztek érdeklődők az ország több részéből is (egyesületi tag nem csak megyebeli személy lehet). Az egész napos programon olyan jó hangulat uralkodott, hogy az eredetileg tizenhat órára tervezett zárást két órával el kellett halasztani, a résztvevők ugyanis alig akartak egymástól elszakadni.

Az érdeklődőket valóban sokszínű programkavalkád várta.

Tartottak „Barátunk a kutya” címmel előadást és bemutatót Flash Péter Gusztávné szakképzett kutyafelvezető és négylábú társa jóvoltából. A szakember arról tartott előadást, hogyan segíthet a kutyaterápia gyerekeknek a mozgásfejlesztésben, a koncentráció javításában. Sőt, felnőttek számára is verbális segítséget nyújthat egy kutyával való irányított foglalkozás, ami javítja a kedélyállapotot is és növeli a külvilág felé való nyitottságot. A közösségi házban egyébként a későbbiekben rendszeres kutyaterápiás foglalkozásokat terveznek SNI-s gyerekek számára.

Nagy érdeklődés övezte a programokat
Fotó: Beküldött fotó

Rendeztek játékos vetélkedőket is Illés Julianna vezényletével. Öt csoport mérte össze tudását, ügyességét.

Az alkotódélután programjaiban szerepelt kreatív festés Pillió Gabriella útmutatásával, ahol mesefalut festettek a vállalkozó szelleműek. Az alkotás olyanoknak sikerélményt nyújtott, akik egyébként kézzel írni sem képesek. A kézműves-foglalkozáson Vincze Ágnes önkéntes vezetésével hoztak létre esztétikus használati tárgyakat. Volt fűszerolaj-készítés is, ahol mindenki saját ízlésének megfelelő olajat állíthatott össze.

Az esemény lebonyolítását önkéntesek is segítették, köztük két tizenhárom éves diák is – követendő példát mutatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában