beruházás

2021.06.27. 09:55

Megújult a jászberényi szabadtéri színpad

Átadták a felújított Szabadtéri Színpadot, amely immár Székely Mihály jászberényi születésű operaénekes nevét viseli.

Illés Anita

Bemutatták a több részből álló beruházás eredményeit

Fotó: Pesti József

– A Jászkerület Nonprofit Kft. a járványhelyzetben igyekezett számos felújítást elvégezni. A szabadtéri létesítmény komplex fejlesztéséhez 2018-ban egy ­TOP-os pályázaton 30 millió forintot nyert az önkormányzat. Az építési munkálatokra 24 millió, a számítástechnikai felszerelések beszerzésére pedig 6 millió forintot terveztek – tájékoztatott Dukai ­Rita ügyvezető. A támogatási szerződést 2019-ben kötötték meg, a kivitelezés 2020 szep­temberében kezdődött.

Többletmunka merült fel, melyre a pályázaton kívül közel 9 millió forintot biztosított az önkormányzat.

Kicserélték a kerítést és a nézőtér középső részén az üléseket, felújították a kapukat, térköveztek, rendezték a területet, projektort és egyéb eszközöket vásároltak. Ezenfelül a Jászkerület saját költségvetéséből 6,2 millió forintot biztosított a nézőtéren az ülések alatti terület betonozására és a hátsó kaputól az öltözőkig vezető út rendezésére.

Bemutatták a több részből álló beruházás eredményeit
Fotó: Pesti József

Az elkövetkezendő hetekben számos programot szerveznek a megújult Székely Mihály Szabadtéri Színpadon, ahol elsőként a Tankcsapda együttes koncertezett június 18-án. Lesz Kowalsky meg a Vega koncert, Dumaszínház, Lehel Fest és hamarosan indul a Déryné deszkáin nyári színházi sorozat. A rendezvényteret átadják diplomaosztó megrendezésére is.

Mint azt a Jászkerület vezetőjétől megtudtuk, terveik között szerepel egy rocknap, valamint további könnyűzenei esteket is szeretnének szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában