Magyar Falu Program

2021.06.28. 08:00

Új burkolatot kapott Nagyiván főútja

Az elmúlt hetekben munkagépek jelentek meg a Hortobágy szélén fekvő község belterületén, pontosabban a falu főútján. Ugyanis teljesen új burkolatot kapott a körülbelül két kilométeres útszakasz.

Ujvári László

Már az utolsó simításokat végzik az úton

Fotó: Ujvári László

– Bár az önkormányzat már évek óta szorgalmazta a rendkívül rossz állapotban lévő főút állapotjavítását, felújítását, a mostani beruházás a Magyar Közút érdeme, hiszen ez a szakasz állami tulajdonú, így a helyhatóságnak nem volt lehetősége a beavatkozásra még pályázati úton sem – felelt hírportálunk érdeklődésére a község polgármestere, Bári Ágnes.

– Nagyiván egy elöregedő település, sok idős lakos jelezte nekünk, hogy az általuk használt elektromos mopedekkel már nagyon nehézkes a közlekedés – magyarázta a településvezető.

A helyiek nagyon örültek a hírnek, amikor kiderült, hogy idén megújulhat a Tiszaörsöt Tiszafüred-Kócsújfaluval összekötő út nagyiváni szakasza. A kivitelező május második felében vonult fel, a régi burkolat felmarása után a teljes pályaszerkezet megújult. Néhány hétig forgalomkorlátozás mellett zajlott a munka, azóta mindkét sáv elkészült, ezen a héten már az utolsó simításokat végzik, ottjártunkkor az új padka kialakításán dolgoztak.

A Magyar Falu Program keretében eddig hat belterületi út újult meg részlegesen idén Nagyivánon, a Petőfi, a Zrínyi, a Bem apó, az Arany János, a Jókai, valamint a József Attila utak. Mint megtudtuk, ismét pályázatot nyújtottak be a Magyar Falu Programban, ezúttal tízmillió forint értékben. Ebből a József Attila és Zrínyi Miklós utak egy-egy szakasza, a Szabadság út pedig teljes hosszában újulhatna meg.

Már az utolsó simításokat végzik az úton
Fotó: Ujvári László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában