Galériával

2021.06.18. 17:33

Új játszótérrel is korszerűsödik a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

Június végén országos kutyatalálkozónak ad helyet a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló, a Tisza-tó első kutyabarát fürdőhelye, mely hamarosan új akadálypályával és eszközökkel gyarapodik.

Ujvári László

Sajtótájékoztatón jelentették be június 18-án délelőtt, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően modern kutya agility-pályát alakítanak majd ki a Tisza-tavi Mancsos Pancsolónál, mintegy négy és fél millió forint értékben.

– A projekt keretében telepített eszközök lehetővé teszik majd a kutya-gazda kapcsolat erősítését, valamint az ebek széleskörű sportolását – jelentette be a kutyastrandon Ujvári Imre polgármester. Hozzátette: június 26-án a Tisza-tavi Mancsos Pancsolónál rendezik meg a 10. Országos Leonbergi Találkozó, amelyet már tavaly is Tiszafüreden tartottak meg.

Közel száz leonbergi kutyát és gazdáját várják az eseményre, remélik, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzájuk, bizakodott Farkas Zsuzsanna és Péterfy Judit, a leonbergi találkozó két szervezője. Mint elhangzott, a négy hónapostól egészen a matuzsálem, tizenhárom évesig, az ország számos pontjáról érkeznek majd Tiszafüredre a hatalmas termetű, szelíd négylábúak.

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen elnevezésű szervezet vezetője elmondta: rendszeresen tartanak előadásokat tiszafüredi iskolásoknak a felelős állattartás témakörében, most pedig a Tiszafüredi Gyepmesteri Telepnek adtak át jelentős mennyiségű kutyaeledelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában