Fórum

2021.07.21. 11:30

A nyár végi programokról egyeztettek Öcsödön

Fórumot tartottak a Civil parkban a minap.

P. Pusztai Nóra

Egészségügyi szűréseket is tartottak

Forrás: Beküldött fotó

A helyi Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület önkéntesei és partnereik gyűltek össze, hogy megtervezzék az Önkéntesség Évéhez kapcsolódó programsorozatukat. A központi kezdeményezés egyik alapelve, hogy a szervezés a civil-, a kormányzati- és az üzleti szereplők szakmai összefogásával valósuljon meg.

Egészségügyi szűréseket is
tartottak
Fotó: Beküldött fotó

– A soron következő kiemelt esemény témája: gyermek, család, ifjúság. Ehhez kapcsolódik a mi egyesületünk is, melynek tagjaival a közösség érdekében az elmúlt három évben eddig is folyamatosan vállaltunk önkéntes munkát – mesélte az egyeztetés előzményéről Pasztelyákné Izbéki Róza elnök.

A fórum célja az volt, hogy egyidejűleg minden résztvevő jelen legyen és részletesen megtervezhessék az augusztus végi programokat.

– A partnerekkel, az általános iskolával, valamint egyesületi csoportjaink és szakköreink vezetésével egyeztettünk, hogy ki, mikor, melyik témában, milyen helyszínen, mit vállal, miért lesz felelős, így végül összeállt a teljes menetrend – emelte ki.

Az immár hagyománnyá váló csigacsinálás során például a diákok is megtanulhatják, hogyan is készül a levesbe való. De szerveznek könyvtári és kézműves napot is. A foglalkozásokon a szalmafonást, hímzést, festést próbálhatják ki a gyerekek, illetve újrahasznosított anyagokból különböző tárgyakat is készíthetnek. Készül majd hagyományos csöröge is. A hetet sportnap zárja, amikor a délelőtti óvodai vetélkedőt egy családi közös, Körös-parti biciklitúra követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában