Akció

2021.07.30. 15:30

A Zagyva szolnoki partszakaszát is megtisztították a hulladéktól

Több zsáknyi hulladéktól szabadította meg a csapat a Zagyva-partot.

Szoljon.hu

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Hírportálunkon július közepén foglalkoztunk a Szolnoki ZöldErő csapatának akciójával, akik akkor a Tisza-partot szabadították meg három-négy nagy zsáknyi hulladéktól. Akciójukat azonban folytatták az elmúlt hetekben, ezúttal a Zagyva menti területek kerültek sorra.

Július 18-án, vasárnap reggel tizennégyen indultak útnak a Zagyva városi szakaszán mindkét parton végighaladva, a Kolozsvári Gyula hídtól a torkolatig. Az átvizsgált, látszólag gondozott és tiszta partszakaszon is sikerült sok zsáknyi eldobált, támfal tövében, a növényzetben, vagy a Zagyva medrének szélén megbújó hulladékot összegyűjteni. A lelkes résztvevőknek a becsült három zsáknyi mennyiségnek nagyjából a kétszeresét sikerült összeszedniük a mintegy kétórás séta során.

Egy héttel később folytatódott a munka. Ez alkalommal a Várkonyi tértől északi irányba, a Malomszögi hídig sétált közel kilenc kilométeren át a csapat, akikhez új segítők, kutyás gazdák és egy lelkes kislány is csatlakozott. A közel négyórás út végére sikerült az útközben talált fémhulladékot szelektíven összegyűjteni.

A kutyák is kivették részüket a hulladékgyűjtésből
Fotó: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Az összegyűlt szemetét elszállításában mindkét esetben ismét az NHSZ Szolnok segédkezett.

A csapat tagjai akcióikkal szeretnék felhívni a figyelmet a természetes környezet védelmére, tisztaságának megóvására. Aki szeretne csatlakozni, az közösségi oldalukon tájékozódhat hasonló megmozdulásaikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában