tovább bővítik

2021.07.24. 07:08

Átadták az új piacot Túrkevén

Már korábban elkészült, nemrégiben a használatbavételi engedély is megérkezett, így hivatalosan is átadták az új túrkevei piacot. A fejlesztés nem ért véget, egy pályázatnak köszön­hetően a jövőben tovább bővítik a területet.

Rimóczi Ágnes

A piacot Sallai Róbert Benedek polgármester (balra) és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

– Hatvan-hetven évente változik kissé váro­sunkban a piac struktúrája, bízom abban, hogy a mostani fejlesztéssel jobb és méltóbb helyet sikerült teremteni a piacnak, az ott árusítóknak és vásárlóknak – emelte ki Sallai Róbert Benedek a megnyitón.

A polgármester Hubai Imrével, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökével közösen vágta át a szalagokat a hivatalos átadón.

A piacot Sallai Róbert Benedek polgármester (balra) és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke adta át
Fotó: Beküldött fotó

– A piacoknak óriási szerepük van abban, hogy a helyi termelők „jelen lehessenek”, hogy egészséges élelmiszereket tudjanak a vásárlók számára biztosítani. Fontos lehetőség a helyiek életében is – mondta el Hubai Imre, aki jelentős piaci múlttal bíró termelőként elhivatottsággal beszélt ezen terek helyi közösségépítő szerepéről is.

Az eseményen jelen voltak azok a vállalkozók, cégképviselők, akik szerepet vállaltak a létesítmény megvalósításában. A városvezető megköszönte a munkájukat, s beszámolt arról, hogy a fejlesztés nem ér véget, a terület bővítése folytatódik.

– Sikeres lett egy pályázatunk a Vidékfejlesztési Program keretében, amivel 100 millió forintot nyertünk a piac további fejlesztésére – mondta el a polgármester. Sallai Róbert Benedek részletezte, hogy elkészülhetnek az árusítóasztalok a jelenlegi pavilonba, bővülnek a sétányok, illetve készül egy 350 négyzetméteres árusítóépület.

– Az épület sportpályához, játszótérhez legközelebb eső szélén kap helyet egy „ligetgondnoki” feladatokat is ellátó vendéglátóegység, ahol – reményeim szerint – nyáron fagyi, jegeskávé, télen forralt bor és forró csoki várja a betérőket. Másik szélén lesz a piac­hoz tartozó szociális blokk, valamint az üzemi kiszolgálóhelyiségek, s a kettő között hét egyéb üzlethelyiség kap helyet, melyek nagy részének már konkrét funkciója és potenciális bérlője is van, de lesz még bérelhető is közöttük. Reméljük, hogy mindezek még inkább közösségivé teszik a teret, és a piaci napokon túl is alapot adnak a tér közösségi funkcióihoz, kihasználtságához – emelte ki a városvezető.

Hozzátette, a programnak sajnos elég nagy az önerőigénye, keresik a megoldást, amivel kezelhetővé tehetik a finanszírozást. A tervek szerint ősszel elkezdődhetnek a munkálatok, és akár jövő év nyarára, legkésőbb őszére elkészülhet az épület, s használatba is vehetik azt a városlakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában