hitélet

2021.07.25. 07:00

Először rendezett családtábort a szolnoki egyházközség

A napokban Nagyvisnyón rendezték meg a Belvárosi Római Katolikus Egyházközség első családtáborát.

Hartai Gergely

Az eseményen negyvenöt felnőtt és negyvennégy gyermek vett részt

Forrás: Beküldött fotó

Az eseményen húsz család, összesen negyvenöt felnőtt és negyvennégy gyermek vett részt Gáspár István plébános és Hartung Ferenc atya lelki vezetésével. A közösség első családtábora lévén a program célja a közösség megalakulása, összekovácsolódása volt. Témája pedig a szeretetközösség fogalma köré épült, az előadások a szeretet három szintjét érintették.

– A délelőttök folyamán a felnőttek fakultatív jelleggel előadást hallgathattak, ez idő alatt a gyerekek korcsoport szerinti foglalkozásokon vettek részt hitoktatók és középiskolai segítő diákok közreműködésével.

Az eseményen negyvenöt felnőtt és negyvennégy gyermek vett részt
Fotó: Beküldött fotó

A gyerekprogramok között szerepelt erdei séta, kavicsgyűjtés, virágszedés, tábori szeretet-dobókocka készítése, természeti kép készítése, kavicsfestés, viráglenyomat készítése, és kincskeresés-vetélkedő – tudtuk meg Gáll-Csepeli Anikótól, a családtábor résztvevőjétől.

Közölte, a tábor fő célkitűzése nem volt kevesebb, minthogy kiindulópontja legyen barátságoknak, kicsik és nagyok között egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában