Magyar Falu Program

2021.07.09. 10:30

A fűtési rendszert korszerűsítenék a pályázati forrásból Cibakházán

A polgármesteri hivatal épületét a korábbi években szinte teljeskörűen felújították, a fűtési rendszerre viszont akkoriban nem maradt fedezet.

P. Pusztai Nóra

Idén a Magyar Falu Programban tizenegy millió forintra pályáztak ebből a célból. Kettős fűtési rendszer működik a nagyközség intézményében csak a leghidegebb hónapokban térnek át a hagyományos tüzelésre. Az átmeneti időszakban gázkazánnal fűtenek, amelyet időszerű lenne lecserélni.

– Tavaly elkészült a kazánház, de a belső eszközöket, lapradiátorokat ki kellene cserélni. A hálózat legtöbb eleme nem túl korszerű, a beruházás kapcsán olcsóbbá válik a fenntartás, a termelt hő hatékonyan hasznosul – sorolta az okokat Hegyes Zoltán polgármester.

Évről évre lépésenként haladnak, a hivatal felújítás ezzel a beruházással teljessé válhat.

– Vannak rosszabb állapotú önkormányzati intézmények is, de a pályázatok általában a hivatalra, óvodára, bölcsődére és a művelődési házra vonatkoznak, pedig a gondozási központ és a családsegítő épületére is ráférne a felújítás. A könyvtárunk is elég régi, arra saját erőből költöttünk – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában