Galériával

2021.07.05. 14:30

Hagyományőrző gasztrokalandok is színesítették a Dósai Napokat

A programok célja, hogy generációkon át megőrizzék a jászsági értékeket, régi szokásokat.

Illés Anita

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg hétvégén a Hagyományőrző Dósai Napokat Jászdózsán. A kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programkavalkád célja évről évre az, hogy generációkon át megőrizzék a jászsági értékeket, régi szokásokat. Ennek jegyében hirdették meg szombaton a XI. Jászsági népi ételek főzőversenyét „Bollók Feri” emlékére, amelyen ezúttal tizenhárom csapat vett részt.

A gasztro megmérettetést ízletes kakaspörkölttel a Tábi Dodi elnevezésű főzőgárda nyerte. Finom kalácsillat és kóstoló csábította a látogatókat a Bollók Feri Emlékházba, ahol a „Dósai” Honismereti Szakkör tagjai kemencében sütötték a menyasszony és a rostélyos kalácsot.

A rendezvényt többek között a XXII. Dósai Alkotótábor kiállítása, gyermek és felnőtt horgászverseny, hagyományőrző íjászat, kézműves foglalkozás, családi vetélkedő, helyi óvodások és néptánccsoportok műsora, koncert gazdagította.

Szombaton délután díszünnepséget tartottak a Főtéren, ahol Pócs János országgyűlési képviselő és Baranyi Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd községi elismeréseket adtak át. Közszolgálati Életműdíjban részesült Palotainé Szabó Éva vezető óvónő. A Közszolgálati Nívódíjat ebben az évben Dr. Urbánné Kocsis Emőke egészségügyi szakasszisztens kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában