2021.07.05. 14:30
Hagyományőrző gasztrokalandok is színesítették a Dósai Napokat
A programok célja, hogy generációkon át megőrizzék a jászsági értékeket, régi szokásokat.
Huszonhatodik alkalommal rendezték meg hétvégén a Hagyományőrző Dósai Napokat Jászdózsán. A kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programkavalkád célja évről évre az, hogy generációkon át megőrizzék a jászsági értékeket, régi szokásokat. Ennek jegyében hirdették meg szombaton a XI. Jászsági népi ételek főzőversenyét „Bollók Feri” emlékére, amelyen ezúttal tizenhárom csapat vett részt.
A gasztro megmérettetést ízletes kakaspörkölttel a Tábi Dodi elnevezésű főzőgárda nyerte. Finom kalácsillat és kóstoló csábította a látogatókat a Bollók Feri Emlékházba, ahol a „Dósai” Honismereti Szakkör tagjai kemencében sütötték a menyasszony és a rostélyos kalácsot.
A rendezvényt többek között a XXII. Dósai Alkotótábor kiállítása, gyermek és felnőtt horgászverseny, hagyományőrző íjászat, kézműves foglalkozás, családi vetélkedő, helyi óvodások és néptánccsoportok műsora, koncert gazdagította.
XXVI. Hagyományőrző Dósai Napok
Szombaton délután díszünnepséget tartottak a Főtéren, ahol Pócs János országgyűlési képviselő és Baranyi Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd községi elismeréseket adtak át. Közszolgálati Életműdíjban részesült Palotainé Szabó Éva vezető óvónő. A Közszolgálati Nívódíjat ebben az évben Dr. Urbánné Kocsis Emőke egészségügyi szakasszisztens kapta.