tanácskozás

2021.07.06. 06:58

Idén nem lesz több száz millió forint útfelújításra Jászárokszálláson

A járványhelyzet miatti hosszú kényszerszünet után június végén újra ülésezett a képviselő-testület Jászárokszálláson. Iskolai laptopprogram támogatásáról, önkormányzati ingatlanok értékesítéséről és sok egyéb mellett út-, illetve járdafejlesztésről is döntött a grémium. Lakossági jelzések alapján több helyi probléma felmerült például az utak és a szelektív hulladékgyűjtők állapotával, vízelvezetési gondokkal kapcsolatban.

Illés Anita

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A napirendi pontok megtárgyalása előtt szóbeli interpellációk sorával kezdődött a képviselő-testület munkája. Sok esetben lakossági jelzéseket, panaszokat fogalmaztak meg a képviselők, többek között az utak állapotával kapcsolatban.

– Vannak olyan utcák, ahol esős, saras időben nem tudnak közlekedni az ott élők. Jó lenne, ha legalább zúzalékkal leterítenék ezeket az utcákat – kezdte Kaszab Zsolt képviselő. Ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy a Munkácsy és a Vasút utca nagyon kritikus állapotban van, ezeket véleménye szerint minél előbb fel kellene újítani, ami a csapadékvíz-elvezető árokrendszert, a járdák és az aszfaltos felületet érintené.

A képviselő szólt többek között a szelektív hulladékgyűjtők környékén kialakult áldatlan állapotokról, a nyári rendezvények és a szúnyoggyérítés iránt felmerült lakossági igényről is.

A Munkácsy és a Vasút utcához kapcsolódóan Gonda Csaba képviselő felvetette, hogy ha nincs más megoldás, akkor legalább a teherforgalom korlátozásával javítsák az ott lakók életminőségét. Elhangzott, hogy a Munkácsy utca felújítására vonatkozóan az önkormányzat már 2017-ben készített jogerős tervet, ám megfelelő pályázati lehetőséget nem találtak a projekthez. Ez a terv az útburkolat felújítására, szélesítésére, a vízelvezetés és az ivóvízrendszer rekonstrukciójára vonatkozik. Ennek költsége évekkel ezelőtt mintegy százhetvenmillió forint volt.

– Egyeztettünk a tervezővel, aki azt mondta, hogy körülbelül kétszázötvenmillió forint a fejlesztés mostani költsége – tájékoztatott Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere. Megjegyezte, hogy idén az összes beruházásra nem lesz ennyi pénze a városnak. A Vasút utcának szintén megvan a terve, a költségvetése, de ezt sem tudják ebben az évben felújítani.

Ezenfelül az interpellációk sorában felmerült sok egyéb téma mellett az iskolakonyha kérdése, a lakossági járdaépítés folytatása vagy épp a sportcsarnok-beruházás. Napirenden volt a polgármester beszámolója a két ülés között végzett munkáról, valamint a Jászárokszállás Város Tehetségért Alapítvány és a Jászárokszállás Városért Alapítvány tavalyi működéséről készült beszámoló is.

A több mint kétórás tanácskozáson a grémium további döntéseket hozott egyebek mellett az önkormányzati tulajdonú ingatlanok eladásáról, járdafelújításról, a helyi civil szervezetek számára pályázati támogatás kiírásáról. Tizenegyben határozták meg a Jászárokszállási Városi Óvodában indítható csoportok számát a 2021/2022-es tanévben.

Megszavazták azt is, hogy az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban pályázatot nyújt be a Torba dűlő elnevezésű út fejlesztésére. Határoztak arról is, hogy az évek óta működő program keretében hatvanöt laptopot vásárolnak a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumba beiratkozott 9. osztályos tanulóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában