beruházás

2021.07.14. 09:10

Közös erővel vettek klímaberendezést Kunszenten

Várhatóan jövő héten szerelik majd fel az intézmény épületére.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Teljesen felújították a Széchenyi Lakótelepi Óvoda és Bölcsőde épületét két évvel ezelőtt, akkor a pályázati forrásból nem volt lehetőség arra, hogy a helyiségeket klímával szereljék fel. Bár az intézmény udvarára már telepítettek facsemetéket, azok terebélyesedésére a tapasztalatok szerint még néhány évet várni kell. A Fiatal Családosok Klubjának Kunszentmártoni Alapítványa és a város vezetősége ezért a helyiek támogatását kérte a klímák beszerzésében.

– Elsőként a szakemberek felmérték, hogy a háromcsoportos bölcsőde épületében és az óvodában hol lehet, illetve kellene elhelyezni a berendezéseket ahhoz, hogy komfortosabb körülményeket teremthessenek – részletezte Győri-Papp Judit, a szervezet vezetője.

A kezdeményezés mellé álltak a lakosok és a vállalkozók mellett a nyolcezer lelkes város első emberei is. Így már meg is tudták vásárolni az első hűsítő berendezést, melyet várhatóan jövő héten szerelnek majd fel az intézmény épületére. Az akció a tervek szerint ezután is folytatódik, hogy továbbiakat is üzembe állíthassanak.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában