Galériával

2021.07.26. 17:28

Különleges autók zaja törte meg a csendet Kunszentmártonban

Hét géposztályban közel ötven versenyző állt rajthoz vasárnap a város Érparti sporttelepén. A nyolc megméretésből álló versenysorozat kunszentmártoni állomásán különféle berregő, zümmögő gépcsodák hajtottak végig a szakaszokon, a pályát a por ellen folyamatosan locsolták és ha szükséges volt egyengették is. A versenyzők alkatrészekkel és szerszámokkal felszerelve a kijelölt területeken sorakoztak, míg saját kategóriájuk el nem indult.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Tömösközi Károly

– Nagy hagyománya van a roncsderbinek a városban, általában mindig május végére tűzzük ki az időpontot, most viszont a járvány nem tette lehetővé az akkori alkalmat, a versenynaptárban ez a hétvége volt szabad, így újraterveztünk – mondta Szabó Zoltán, szervező.

Több száz ember összefogásának eredménye volt a jó hangulatú nap, a szervezésben helyi vállalkozások és magánszemélyek is részt vállaltak. Hónapokon át zajlott a tervezés, a szükséges engedélyek beszerzése. A területet folyamatosan fejlesztik, idén földsánc lelátókat alakítottak ki, a dűnékről még biztonságosabbak lehetett figyelni a futamokat.

– A nézők az ország számos pontjáról, például Karcagról, Békéscsabáról, Kecskemétről, de Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is érkeztek. A megméretésen a kunszentmártoni Kurucz család bizonyult a legsikeresebbnek. Míg a kisebbik fiú terepgokart kategóriában, addig a nagyobbik a juniorok, de a felnőttek között is remekelt. A sorból az édesapa sem maradt ki – emelte ki a szervező.

A legtöbben napernyővel, kalapokkal védték magukat a tűző naptól. A Fiatal Családosok Klubja Kunszentmártoni Alapítványának köszönhetően a gyerekeket népi játékokkal és ugrálóvárral várták. A sorozat következő fordulóját augusztus 8-án Öcsödön rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában