beruházás

2021.07.20. 13:10

Megújul az abonyi Erzsébet királyné út burkolata

Meleg aszfaltos borítást kap az Erzsébet királyné út – tájékoztatta hírportálunkat kedden a város sajtóreferense. Lőrinczy Veronika ezután azt közölte, átlagosan mintegy hét centiméter vastagságban kap új borítást az utca. A munkálatokat a legkorszerűbb technológiával végzik, a pontos szintezés érdekében lézeres mérőműszert használnak.

Hartai Gergely

Abonyban felújítják az Erzséet királyné útját.

Fotó: Nagy Balázs

A helyi útfejlesztések hátteréről megtudtuk, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően épülhetnek utak a Pest megyei városban.

– E célra összesen negyvenmillió forintot nyert el a település, amely mellé mintegy 19,5 millió forintos önerőt rendelt az önkormányzat. Így a beruházás összértéke bruttó 59,5 millió forintot tesz ki. A projekt keretében jó minőségű meleg aszfaltos technológiával készült utakat épít a Bitunova Kft. a városban. A munkát a cég közbeszerzési eljárás után kapta meg – részletezte a referens.

Majd hozzátette, a kiírás szerint sajnos csak olyan utak építése támogatható, amelyek már eleve aszfaltos alappal rendelkeznek. Így Abony az Erzsébet Királyné utca (Ceglédi út – Szelei út között), a Csillag Zsigmond utca (Szelei út – Vak Bottyán utca között), valamint a Bethlen Gábor utca felújítására pályázott és nyert. A munkálatokat pontos, előzetesen közzétett ütemterv szerint végzik, illetve a lakosságot előre kiértesítik, és az önkormányzati médiafelületeken is közzéteszik az ezzel kapcsolatos felhívásokat.

Az építési munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozások várhatók.

– Természetesen, a helyi önkormányzat keresi a további lehetőséget arra, hogy a még rossz állapotú abonyi utcák is megfelelő burkolatot kaphassanak, akár pályázatból, akár önerős útépítés keretében – zárta szavait Lőrinczy Veronika.

A pontos szintezés érdekében lézeres mérőműszert használnak a munkálatok során
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában