Összejövetel

2021.07.09. 11:30

Művészeti találkozót rendezett a kenderesi Fenyves Otthon

A rendezvényen háromszázhatvan vendéget köszönthetettek.

Daróczi Erzsébet

Produkcióknak is tapsolhattak a vendégek

Forrás: Beküldött fotó

Tizedik alkalommal rendezte meg a Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona Népzenei és Művészeti Találkozóját a napokban. A 2011-ben útjára indított rendezvény tavaly jubilált volna, de a járványhelyzet miatt akkor elmaradt. Az évek alatt a félnapos program már egész napos rendezvénnyé nőtte ki magát. Egyre több intézményt és csoportot láttak vendégül Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, illetve a megyén kívülről is. Volt olyan év, amikor Heves, Békés, Hajdú-Bihar, de még Vas megye is képviseltette magát.

Produkcióknak is tapsolhattak a vendégek
Fotó: Beküldött fotó

Ugyan idén ennyire széles körben nem tudták meghirdetni a találkozót a járványügyi korlátozások miatt, május elején, ahogy enyhítettek a szabályokon, elkezdték szervezni a rendezvényt. Az időpont kitűzése után tizenkét csoport jelezte részvételét.

A rendezvényen háromszázhatvan vendéget köszönthetett Papp Lászlóné intézményvezető, illetve F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Czibik Norbert András, az SZGYF főigazgatója és Fodor Gusztáv tiszaderzsi református lelkész, az otthon alapítványának, a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A színpadon egész nap folytak a művészeti bemutatók, a húsz intézményi fellépő között két meglepetésvendég is színpadra állt: Kurucz Dániel és fia, aki hegedűvel kísérte édesapját. Ebéd után pedig a Heavy Brains zenekar játszott a színpadon. A legnagyobb érdeklődés a kétszázötven szeletes torta felszolgálását övezte. A napot tombolával zárták, melyet a környező települések vállalkozói, az intézmény dolgozói, a vendégek, a családtagok és az ÉFOÉSZ megyei szervezete támogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában