vádemelés

2021.07.23. 17:30

Pénzbüntetést kaphat a vonatbalesetet okozó kamionsofőr

A Szolnoki Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és más bűncselekmény miatt emelt vádat a jászkiséri férfivel szemben.

Szoljon.hu

Forrás: Jászberényi Rendőrkapitányság

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó 39 éves férfi március 8-án a déli órákban, Jászberény lakott területén kívül, a Felsőmező úton a 32-es főút felé haladt a munkáltatója vontatójával és az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló szerelvénnyel. A Hatvan-Szolnok vasútvonal vasúti átjárójához érkezve lassított ugyan, de figyelmetlensége, valamint a zavaró napsütés miatt későn észlelte a fénysorompó tilos jelzését. Ekkor azonnal lefékezte a járművet, de csak úgy tudott megállni, hogy a jármű eleje és a sínek közötti távolság mindössze 0,5 méter volt.

Ekkor érkezett a közút-vasút kereszteződésbe a Pusztamonostor-Jászberény állomások között közlekedő villanymozdony, amelyen 8 ember utazott. A mozdonyvezető azonnal hangjelzést adott. A kamionsofőr azonban ijedtsége miatt álló helyzetben maradt, nem hátrált ki a szerelvénnyel a kereszteződésből. Ennek eredményeként a villanymozdony a kamion jobb első-középső részének ütközött.

Fotó: Jászberényi Rendőrkapitányság

Az ütközés következtében mindkét járműben anyagi kár keletkezett, de személyi sérülés nem történt. A baleset miatt a villanyvonat 127 percet késett, és az azt követő 15 járat menetideje is csúszott, valamint az Újszász-Hatvan állomások közötti útvonalon vonatpótló autóbuszt kellett indítani.

A járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában