Jászkunság

2021.07.13. 19:00

Régi pillanatokat elevenítünk fel fényképes múltidézőnkben

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát.

Czakó Nóra

Forrás: Kiss Jánosné, Szolnok

A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót. Arra kérjük az olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, Szoljon.hu, 5000 Szolnok, Ady Endre út 6. szám. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a régi felvételekkel a [email protected] e-mail-címen.

A balatoni úttörővárosban, Zánkán üdülő gyerekeket kapták lencsevégre 1987-ben. Nagynéném, Tóth Vilma alulról a második sorban jobbról a harmadik.

Fotó: Ollé Anett, Szolnok

Ez a közel kilencvenesztendős fénykép a kecskeméti 5. honvéd lovas tüzérosztály katonáit ábrázolja 1934 környékén. Középen édesapám, Szurmay Bálint áll.

Fotó: Kiss Jánosné, Szolnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában