Szolnok

2021.07.18. 06:55

Színes programokkal várják a kicsiket és a nagyokat a könyvtárban

Kincseket is kereshetnek a gyerekek.

Rimóczi Ágnes

Berkó Karina (balra) és Gődér Vivien már belelapoztak az új könyvekbe

Fotó: Kiss János

Színes programokat kínálnak a szolnoki Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtárban a szünidejüket töltő diákoknak. Az intézmény munkatársai igyekeznek minden korosztály számára megfelelő elfoglaltságot találni.

Berkó Karina (balra) és Gődér Vivien már belelapoztak az új könyvekbe
Fotó: Kiss János

– A kisebbeket kincskeresésre csábítjuk, a programhoz egész júliusban lehet csatlakozni – tudtuk meg Szabó Andreától. Az intézmény munkatársa elmondta, hogy hónap elején tartottak egy kavicsfestő napot, amikor köveket varázsoltak színessé.

– Ezeket a festett kavicsokat, mint kincseket a városrész különböző pontjain helyeztük, helyezzük el. Így lehetett már kincset keresni a játszótér környékén, a Holt-Tisza part úti padoknál, valamint a postánál. Minél többet találnak a gyerekek, annál nagyobb a meglepetés lehetősége. Aki behoz hozzánk öt darab kavicsot, zsákbamacskát is húzhat, ami apró ajándékot rejt – számolt be a program részleteiről Szabó Andrea.

A városrész közösségi házában a nagyobbakat is szívesen várják.

Júliusban egy héten háromszor, így hétfőn és szerdán és csütörtökön térhetnek be a fiatalok egy csocsópartira, társasozásra, egy jó beszélgetésre. Aki olvasni szeretne, az is a legjobb helyre megy, ha betér a fiókkönyvtárba.

– Új könyvek érkeztek a közelmúltban, így bővült a választék – mondta el az intézmény munkatársa. Szabó Andrea végül arról is beszámolt, hogy a tavalyi járványhelyzet miatt elmaradt családi napot idén pótolhatják.

– 2019-ben tartottuk az elsőt, most megrendezhetjük a II. Kertvárosi Családi Napot. Július 23-án este hat órától várjuk az érdeklődőket. Szabadtéri játékokat lehet kipróbálni, lesz lehetőség kézműveskedésre és a két kedves bohóc, Puding és Palacsinta műsora szórakoztatja a közönséget – részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában