Elismerés

2021.07.03. 19:55

Támogatói díjat kapott a törökszentmiklósi művelődési ház

Elismerésben részesült az Ipolyi Arnold Művelődési Központ, Könyvtár és Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény.

Kovács Berta

Az oklevelet Medgyessy Klára volt igazgató vette át

Fotó: Kiss János

A Vöröskereszt világnapja és a Magyar Vöröskereszt alapításának 140. évfordulója alkalmából hétfőn megtartott szolnoki ünnepségen a díjazottak között köszönthettük a törökszentmiklósi közművelődési intézményt is, mely az „Év támogatója” elismerést vehetett át.

A díjátadón elhangzott: központ több évtizede támogatja a városi gazdasági véradási tevékenységet.

A városban működő civil szervezetek közül a Vöröskereszt szervezete mondhatja el, hogy maximális támogatást kap az intézménytől, havi rendszerességgel biztosít térítésmentesen helyszínt a váradásoknak, valamint egyéb programoknak. Így évente legkevesebb 12 alkalommal ad helyet a rendezvényeknek.

Közös ügyként kezelik a véradások és a vöröskeresztes munkával összefüggő információk minél szélesebb körben történő népszerűsítését és honlapjukon a véradási lehetőségekről is tájékoztatják a lakosságot a saját programjaik mellett. A vezetés és a dolgozók egyaránt fontosnak tartják a segítést, többen váradók is.

Az oklevelet Medgyessy Klára, az intézmény volt igazgatója vette át Kardos Istvántól, a Vöröskereszt főigazgatójától és dr. Sinkó-Káli Róbert megyei elnöktől.

Az oklevelet Medgyessy Klára volt igazgató vette át
Fotó: Kiss János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában