eredmény

2021.07.13. 14:00

Több kerékpáros rekord is megdőlt a Tisza-tónál

13 372 kerékpáros haladt át idén júniusban a kiskörei vízlépcső üzemi hídján.

Ujvári László

A Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút átadása óta talán nem telt el olyan hónap, hogy ne dőlt volna meg az adott havi kerékpáros rekordszám a Tisza-tónál. Júniusban ráadásul nemcsak a havi, hanem a féléves rekord is megdőlt – számolt be az ezúttal is örömteli statisztikáról Laczi Zoltán, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense.

A szakember tájékoztatása szerint 13 372 kerékpáros haladt át idén júniusban a kiskörei vízlépcső üzemi hídján, mely messze több, mint a korábbi csúcstartó 2019 júniusa, akkor valamivel több mint nyolcezer bringást regisztráltak. Mint a vízügyi igazgatóság rámutatott: túl vagyunk az első féléven, eddig összesen huszonhétezer-hatszáz kerékpárost tartanak számon, mely bőven meghaladja bármely esztendő első féléves adatát.

Egyre többen pattannak nyeregbe a tározónál
Fotó: Ujvári László

A kiskörei szakaszmérnökség 2008 óta figyeli a forgalmat. A statisztika szerint az első, nem teljes évben hatezer-nyolcszáz biciklis gurult át az üzemi hídon, 2016-ban azonban a számuk már meghaladta a húszezret, 2018-ban pedig ötvenhétezerre nőtt a forgalom. Tavaly több mint hetvenezer bringás gurult át így megyénkből Hevesbe vagy fordítva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában