Szolnok

2021.07.02. 16:00

Több mint kétszáz gyerek részesül szociális étkeztetésben

Szolnok város önkormányzata hosszú évek óta biztosít a rászoruló gyermekek számára nyári szociális étkeztetést. Július elsejétől augusztus végéig minden gyermekvédelmi kedvezményben részesülő csöppség számára biztosítanak egy meleg étkeztetést, melynek igénylését személyesen, a Kossuth tér egy szám alatti irodában tehetik meg, hangsúlyozta Györfi Mihály alpolgármester.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

– Idén kilenc gyerekkel nőtt az étkeztetés létszáma, így kettőszázegy csemete kap szociális étkeztetést – tette hozzá Györfi Mihály.

– A városban jelenleg négy intézményben vehetők át a meleg ételek; a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában, Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolában, a Zöldházban és a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskolában. Fontosnak tartjuk, hogy a kicsit nyáron is jól érezzék magukat és tudják, hogy a város gondoskodik róluk.

Molnár Iván önkormányzati képviselő kiemelte: Öröm az, hogy tudunk segíteni, és egyben szomorúsággal tölt el, hogy rá vannak családok, akik rá vannak szorulva.

– Az saját körzetemből kilencven érintett van, akik talán a legrászorultabbak – mondta Molnár Iván.

– Ezek a gyerekek megkapják a bölcsődében, óvodában és iskolában az ellátást, azonban ilyenkor, nyári szünetben sokuknak nehézséget okoz a gyermekük ellátása, ebben próbál az önkormányzat segíteni.

A városban jelenleg négy intézményben vehetők át a meleg ételek
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában