Utazás

2021.07.16. 16:30

Újabb zarándokútra indult a szolnoki Novák Zsombor Péter

A mintegy 1300 km-es vándorutat a szorongással és hangulatzavarral küzdő embertársai javára ajánlja.

Mészáros Géza

Fotó: Földes Katalin

A szolnoki születésű Novák Zsombor Péter ismét vándorbotot fogott, s újra keresi az élet igazságait. A közösségi oldalakon zsombitóként elnevesült huszonnyolc esztendős fiatalember csendes és szerény filozófusalkat, aki minduntalan célokat keres. Tíz évvel ezelőtt felkapaszkodott az ecuadori Cotopaxi csúcsára, onnan hazatérve katolizált, majd a zsidó létben talált otthonra, végül kiköltözött Berlinbe.

Nemrégen nyiltan felvállalta a lelkét évek óta gyötrő pánikbetegségét.

Ezúttal társakat keres. Lelki társakat. „Együtt a szorongás ellen” mottóval június 1-jén zarándokútra indult Berlinből, azzal a céllal, hogy szülővárosába, Szolnokra, onnan pedig felmenői otthonába, Tiszapüspökibe gyalogoljon „haza”. A mintegy 1300 km-es vándorutat a szorongással és hangulatzavarral küzdő embertársai javára ajánlja.

Az út java részét egyedül tette meg, július 17-én 10 órától viszont a szentendrei HÉV állomásról az „egyuttaszorongasellen” közösséggel folytatja, melynek tagjai Rakonczay Gábor többszörös világrekorder, óceánátszelő magyar evezős, valamint Thuróczy Bertalan rákóczifalvai „túlélő” is. Zarándokútját követhetik a közösségi oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában