Galériával

2021.08.18. 13:20

A diákok Jászsághoz való kötődését erősítette a Fény tábor

A város intézményei, civil szervezetei az önkormányzat összefogásával júniustól augusztus 23-ig folyamatosan tartalmas programokat biztosítottak a fiataloknak.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A Fény Napok keretében immáron negyedik alkalommal szervezték meg a Fény tábort az elmúlt héten.

– Mindennap változó létszámmal, átlagosan mintegy hatvan fiatal vett részt. Egyik célunk az volt, hogy tartalmas szabadidős lehetőséget biztosítsunk a helyi diákoknak, valamint az elszármazott szülők gyermekeinek. Ezzel szeretnénk erősíteni a Jászsághoz való kötődésüket – mondta Bordásné Kovács Katalin, a tábort szervező Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

A város intézményei, civil szervezetei az önkormányzat összefogásával júniustól augusztus 23-ig folyamatosan tartalmas programokat, foglalkozásokat biztosítottak a fiataloknak. A Fény táborban többek között vizes játék, lézerharc, paintball, élményalapú angol és kézműves-foglalkozás, társasjáték szórakoztatta a résztvevőket.

Ezenfelül kirándulást szerveztek a Tarzan Parkba, vizes vetélkedőben mérték össze tudásukat a tanuszodában.

Egy napot a Pető-tanyán töltöttek, ahol kalandos, természetközeli élményekkel gazdagodtak. A helyi roma nemzetiségi önkormányzaton keresztül kisebbségi integrációt is megvalósítottak a programban. A szervezőket diákmunkások, önkéntesek segítették a foglalkozások lebonyolításában.

Ezen a héten kezdődik a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság művészeti tábora. Nemzeti ünnepünk előestéjén, augusztus 19-én díszünnepséget tartanak a FÉBE-színpadon. Játékudvar, az Apacuka zenekar és a Follow the Flow együttes koncertje, tűzijáték várja az érdeklődőket. A FÉBE kemence ünnepe augusztus 20-án lesz a művelődési házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában