máv

2021.08.07. 13:20

A Karcag-Tiszafüred vonalon is járnak a megújult mellékkocsik

Forgalomba állt a hetedik átalakított poggyászteres (BDzx) mellékkocsi is, amelyen 16 biciklit lehet szállítani egyszerre és ugyanennyi ülőhely is van a kocsiban.

Szoljon.hu

Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt./ mavcsoport.hu

A hét poggyászteres (BDzx) mellékkocsi, ami a Tisza-tó környéki és Nógrád megyei megnövekedett kerékpárosforgalom kiszolgálását támogatja, március közepén kezdődött a Szolnoki Járműjavítóban. Augusztus elejéig közel 5000 kerékpáros utas közlekedett a megújult kocsikkal, és a tapasztalatok alapján pozitív volt a fogadtatása, mind funkcionalitás, mind megjelenés tekintetében – írja közleményében a MÁV Zrt.

A kocsikon a kerékpárkampók könnyen használhatók, a fel- és lepakolás a széles rakodóajtónak köszönhetően kényelmes, a kocsin belüli közlekedés egyszerű és a kerékpár mellett ülések is találhatók.

Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt./ mavcsoport.hu

A belföldi kerékpáros turizmus támogatása érdekében – melynek kiemelt célpontja a Tisza-tó – a mellékkocsik főleg Miskolc és Debrecen térségében, a Kál-Kápolna–Kisújszállás, a Karcag–Tiszafüred és a Debrecen–Füzesabony vasútvonalon; de a Börzsöny turistaforgalmát kiszolgálva, Vác és Balassagyarmat között is közlekednek. Augusztusban egy kocsi Kaposvár és Fonyód között is jár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában