ABÁDSZALÓK/BUDAPEST

2021.08.19. 17:28

A legkiválóbb kisgyermeknevelők közé választották Czeglédi Emesét

Örömteli, ha az ember azon a pályán helyezkedik el, ahol már gyermekként is elképzelte magát. A kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét, jó példa erre az abádszalóki Czeglédi Emese, aki tudatosan készült arra a pályára, amely számára már nem munka, hanem hivatás.

Ujvári László

Czeglédi Emese szerint az eredmény megmutatta, mások miként vélekednek a munkájáról

Fotó: Ujvári László

A Neteducatio.hu közösségi oldala idén meghirdette a Keressük az év kisgyermeknevelőjét című felhívását, melyben bölcsődei nevelőket lehetett jelölni a versenyre. Fiatal kora és pár éves szakmai pályafutása ellenére Emese rögtön a dobogón végzett, hajszálnyival lemaradva Az Év Kisgyermeknevelője címről.

– Ez egy háromfordulós megméretés volt, ahol szerencsére bekerültem a legjobb tízbe, itt egy online közönségszavazás döntötte el, hogy ki kapja az úgynevezett Év Kisgyermeknevelője Oscar-díjat – mondta hírportálunknak Czeglédi Emese.

Czeglédi Emese szerint az eredmény megmutatta, mások miként vélekednek a munkájáról
Fotó: Ujvári László

– A szavazás egy hétig tartott, nagyon szoros volt, sokáig az első helyen álltam. Végül 2280 szavazattal lettem a második, az első helyezettre 2322-en voksoltak – magyarázta, hozzátéve: ezúton is gratulál a győztesnek.

Úgy érzi, sokat nyert a megmérettetéssel.

Ráébredt, hogy milyen sokan szeretik és támogatják, s az eredmény rámutatott arra is, mások hogyan vélekednek róla és a munkájáról. Sokan szavaztak rá úgy, hogy nem ismerték, csupán a kisugárzása győzte meg őket.

– Ez a helyezés megmutatta, hogy van értelme ezt a szakmát szívvel-lélekkel csinálni, könnyeket csalt a szemembe az a sok biztatás, amit kaptam. Az emberek támogatása pedig arra ösztönöz, hogy még folytassam a munkát és fejlesszem magam – értékelt.

Emese tizenegy éve él és dolgozik Budapesten. Abádszalókon nőtt fel, a mai napig szoros szálakkal kötődik a térséghez. A középiskolát Tiszafüreden végezte, majd a fővárosban tanult tovább. Gyakorlati ideje alatt dolgozott gyermekklinikán, csecsemőosztályon és gyermekotthonban is. Végül a bölcsődei gyakorlat készítette fel a szakmai kihívásokra, vizsgáján még a bizottság elnöke is kiemelte példás hozzáállását és kisugárzását.

– Nyolc éve a Pampalini Családi Bölcsődében dolgozom, úgy érzem, megtaláltam a helyem, szuper kollégák között végezhetem a munkám. Lehetőségem van fejlődni, képezni magam, elhivatottságomnak és tapasztalatomnak köszönhetően mára szakmai vezető lettem – részletezte.

Sosem ijedt meg a kihívásoktól, már diákként is munkával töltötte a nyarakat. Próbál időt szakítani a pihenésre is, mert kell a türelem és az energia a munkához, ezért köszönettel tartozik a párjának is, aki mindenben türelmesen támogatja. Kisgyermeknevelőnek lenni hivatás a számára, mint elmondta, tanulmányai során tudatosan erre a pályára készült.

Bölcsődét nyitna

– Az álmom, hogy egyszer nyissak egy bölcsődét, akár vidéken, akár Budapesten. Ezt egészítenénk ki egy mozgásfejlesztő kuckóval, ahol gyerekeket tudnánk fejleszteni a párommal, aki edző és testnevelő – engedett betekintést a terveibe Czeglédi Emese. – Remélem, idővel ezek is valóra válnak majd, addig fejlesztem magam – fűzte hozzá mosolyogva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában