Galériákkal

2021.08.21. 11:28

Családi programokkal ünnepeltek, kitüntetéseket adtak át Berényben

Az államalapítás évfordulóján egész napos családi programokkal, díjátadó gálával ünnepelt Jászberény.

Illés Anita

Szent István király ünnepe szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony római katolikus templomban. A Margit-szigeten folytatódott a program, ahol dr. Novák István plébános, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese mondott beszédet.

Az új kenyeret Szántó József címzetes apát, plébános szentelte meg, igei áldást Mező István református lelkipásztor mondott. Az ünnepi műsorban közreműködött Vass Mária énekművész, Balogh József zongoraművész, Pénzes Tivadar népzenész, a Palotásy János Vegyeskar és a Jászsági Hagyományőrző Egylet tagjai.

Kora délutántól késő estig változatos családi programok, így például népi játszóház, kézműveskedés, kultúrzug, társasjáték, kerekítő foglalkozás, bábszínház és koncert várta az érdeklődőket.

Augusztus 20-án este, a Lehel Film-Színházban tartották meg a járvány miatt áprilisban elhalasztott város napi díjátadó ünnepséget. A város díszpolgára címet ebben az évben Baráth Károly fényképész mester kapta. Jászberény tiszteletbeli polgára címmel ismerték el dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke munkáját.

Jászberény Városért – Pro Urbe érdemrendet adományoztak dr. Bános György traumatológus szakorvos, valamint posztumusz Máté György szobrász részére. A Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díjat idén Bobák Zoltán, a polgármesteri hivatal jegyzői osztályának osztályvezető-helyettese érdemelte ki.

Sipos Orbán kulturális és művészeti díjban részesült Gál-Dobos Beáta kulturális rendezvényszervező és Szórád Csaba zenész. Zirzen Janka közoktatási díjat kapott Hagyó Lászlóné pedagógus, zongoratanár, Stefán Ildikó Mária nyugalmazott főiskolai adjunktus, Gulyásné Rácz Gyöngyike gyógypedagógus, munkaközösség-vezető, DÖK-vezető, valamint Bencsik Ferenc, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium oktatásért felelős igazgatóhelyettese.

Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díjban részesült dr. Besenyi Orsolya főorvos, Sisa Balázsné epidemiológiai szakápoló, decubitus koordinátor, valamint Sugárné dr. Pető Katalin ifjúsági főorvos. A Gerevich Aladár sportdíjat Szabó Gyula, a Lehel Vezér Gimnázium nyugalmazott testnevelőtanára, valamint Sándor Renáta, a Jászberényi Röplabda Klub másodedzője érdemelte ki.

Szent Klára szociális munka díjjal tüntették ki Vargáné Deme Katalint, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Klára Idősek Otthona intézményvezetőjét és Gregorné Mile Andreát, a Jászberény Városi Önkormányzati Bölcsőde és Védőnői Szolgálat kisgyermeknevelőjét.

Lakatos Zoltán operatőr-vágó kapta idén a Komáromy József sajtódíjat. Rendészeti díjban részesült Szemán Ferenc címzetes rendőr alezredes, kiemelt főnyomozó, valamint Barna Sándor tűzoltó főtörzsőrmester. „Pro Civitate” díjjal ismerték el Kis Zoltán volt országgyűlési képviselő munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában