Galériával

2021.08.20. 15:30

Dr. Lubics Szilvia, a legendás ultrafutó lett Jászapáti díszpolgára

Augusztus 20-án szentmisével kezdődött Szent István király és az új kenyér ünnepe alkalmából szervezett programsorozat Jászapátin, a Kisboldogasszony római katolikus templomban.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az új kenyér megszentelését követő díszünnepségen Pócs János a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, majd Farkas Ferenc polgármester és Dr. Tajthy József a Mi Városunk Alapítvány alapító tagja városi kitüntetéseket adott át.

Ebben az évben Jászapáti Városért díjban részesült a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesület. Az egészségügyi díjat a Jászapáti Mentőállomás, a pedagógiai díjat Nagy Ferenc és Berente Katalin, a közszolgálati díjat Gyenes Magdolna kapta. Ifj. Gyenes Balázs a Fort-Kom Kft. vezetője vállalkozói díjban részesült. Az év tűzoltója elismerést Szemán Ferenc vehette át. Az év posztumusz polgárőre díjjal a közelmúltban elhunyt Végert Zoltánra emlékeztek.

Jászapáti sportjáért díjjal Jász Lászlót ismerték el. A Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány által alapított „Elszármazottak Jászapátiért” díjat Somogyi Győző Kossuth-díjas grafikus és festőművész kapta. A képviselő-testület „Jászapáti Város Díszpolgára” címet adományozta Dr. Lubics Szilvia fogorvos, amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista részére.

Átadták a Pájer Antal díjat is, melyet idén Bukor Irénnek, a művelődési ház nyugalmazott igazgatójának ítéltek oda. A Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség Szent Kamill díjjal jutalmazta Fülöp Ferencet.

Az eseményen közreműködött Sas Dániel zongoraművész és tanítványa, Farkas Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában