Jászkunság

2021.08.16. 11:00

Ezek a cikkek érdekelték leginkább olvasóinkat az elmúlt héten

Kis Grofó elhagyja Szolnokot, óriáskígyót találtak egy szolnoki lakásban, születésnapján köszöntötték a 102 éves karcagi Irénke nénit – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A katonák azonnal megkezdték a sérültek ellátását

Forrás: Honvédelem.hu

Kis Grófo úgy érzi, lelkileg még erősödnie kell ahhoz, hogy elhagyja Szolnokot, hiszen őt is és a családját is minden Jász-Nagykun-Szolnok megye megyeszékhelyéhez köti. Visszaút viszont nincs, az építkezés ugyanis zajlik, méghozzá a Pest megyei Biatorbágyon, a Bulibáró a tervek szerint jövőre költözik a családjával.

A Bulibáró nyugalomra intette a leendő szomszédait
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Nem mindennapi helytállást tanúsított egy helyi lakos, amikor is múlt héten hétfőn reggel szolnoki lakásában egy királypitonnal találta szemben magát. A bátor lakó azon túl, hogy értesítette a rendőrséget, egy partfis segítségével egy vödörbe terelte a hívatlan hüllőt.

Az állat egy vödörben várta a segítséget
Fotó: Beküldött fotó

Eltérő életutakat jártak be, mielőtt egymásra találtak volna. Szűcs Judit a karcagi Szent-annai Sámuel Református Középiskola tanára, igazgatóhelyettese, aki számára a házfelújítás jelenti a kiszakadást a hétköznapokból. Kovács Zsolt pedig agrármérnök, aki Tiszatenyő és Törökszentmiklós környékén gazdálkodik.

Szűcs Judit és Kovács Zsolt azonnal beleszerettek a faluba
Fotó: Daróczi Erzsébet

Püspökladányban, 1919. augusztus 13-án egy szerdai napon született Szabó Józsefné Irénke néni, Karcag legidősebb lakója, aki már hetvenkét éve él a településen. A 102. születésnapján az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, a polgármesteri hivatal részéről dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető köszöntötte pénteken.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Brutális baleset történt augusztus 11-én Gyál közelében, amiben egy kismama kis híján életét vesztette. Katona István őrvezető, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája Budapestről Szolnok irányába haladt, amikor az előtte körülbelül öt-hat autónyira haladó személyautó többször átfordult a levegőben. Az őrvezető azonnal megkezdte a földön fekvő sérült ellátását, szabad légutat biztosított, majd megvizsgálta a kismamát.

A katonák azonnal megkezdték a sérültek ellátását
Fotó: Honvédelem.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában