Jászkunság

2021.08.30. 11:30

Ezekre a cikkekre kattintottak a legtöbbször az elmúlt egy hétben

Áramütés okozta egy kétgyermekes cibakházi édesapa halálát, búcsút vettek Furkó Kálmántól, tizenkét darabbal készül az új évadban a Szolnoki Szigligeti Színház – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Életét vesztette egy 26 éves, kétgyermekes cibakházi édesapa augusztus 26-án, amikor az útépítkezésen dolgozott a 4-es számú főúton, Szajol és Törökszentmiklós között. Az ott tartózkodók azonnal értesítették a mentőszolgálatot, telefonos iránymutatás alapján megkezdték az újraélesztését, amit később a helyszínre érkező mentők folytattak. Nagyon sokáig küzdöttek a férfi életéért, de már nem lehetett megmenteni.

Több százan érkeztek meg az augusztus 3-án 74 esztendős korában elhunyt Furkó Kálmán búcsúztatására, Szolnokra. A legendás katona- és sportember egésznapos gyászszertartására országhatárainkon túlról is érkeztek sporttársak, barátok, tisztelők, ismerősök.

Fotó: Mészáros János

Néhány napja kisebb felfordulást okozott egy fiatal aligátorteknős, aki Parádon zavarta meg egy pihenni vágyó család napjait. Az udvarban találták az állatot, melyhez Both Zoltán vadállatbefogót riasztották. Mint kiderült, a teknős emberéletre is veszélyes és az ország bármely pontján találkozhatunk vele. Korábban már a Tiszában is találtak ilyen típusú veszélyes állatot.

Both Zoltán vadállatbefogó és a Parádon találta teknős
Fotó: Both Zoltán

Ismeretlen személy jelent meg augusztus 19-én 14 óra 29 perckor az egyik zagyvarékasi családi háznál, bement az udvarba, és onnan elvitt egy cserépbe ültetett leandert, benne egy napelemes lámpával. A 40 éves férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy a virágot azért vitte magával, mert az nagyon megtetszett neki.

Fotó: police.hu

Csodás környezetben, a Tiszavirág hídon, egy jó hangulatú fotózással vette kezdetét a Szolnoki Szigligeti Színház évadnyitó társulati ülése augusztus 24-én délelőtt. A rendhagyó módon nem az Agórában, hanem a DOKK Teraszon megtartott évadnyitón elhangzott, hogy hat helyett tizenkét darabbal készül a társulat a következő évre.

Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában