Jön a hidegfront

2021.08.23. 08:16

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki a zivatarok miatt a Jászkunságra

A zivatartevékenység a keleti és déli, délkeleti tájakon hétfőn késő este, keddre virradó éjszaka is folytatódhat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Északnyugat felől hidegfront vonul át – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Reggelig az eső, zápor mellett főként a Dunántúl északi és nyugati részén, illetve az északi határvidéken, északkeleten, Északi-középhegységben egy-egy zivatar is várható.

A Kisalföldön, Alpokalján jelentős – 20 mm-t meghaladó – csapadék is hullhat. A Dunántúlon és a középső országrészben a front mentén, illetve a zivatar környezetében néhol 50-60 kilométer/óra fölé erősödhet a szél.

Délelőtt, kora délután az eső, zápor mellett egy-egy zivatarra kiemelten a Dél-Dunántúlon, Duna-Tisza közén van jobb esély. Délutántól általában az ország délkeleti felén, főként az Alföldön labilizálódik a légkör.

A Tisza vonalában és a Tiszántúlon késő délután, este intenzívebb zivatarokra is van esély viharos – 60-70 kilométer/órát meghaladó – széllel és az egymást követő csapadékgócokból lokálisan jelentős – 20 mm feletti – csapadékkal.

Délután, este az Alföld középső és déli részén kiéleződő front mentén az északnyugatira forduló szél zivatartól függetlenül is viharossá fokozódhat. A zivatartevékenység a keleti és déli, délkeleti tájakon hétfőn késő este, keddre virradó éjszaka is folytatódhat, majd a csapadékrendszer kedd hajnalban, reggel kelet felé távozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában