jászkunság

2021.08.26. 07:00

A mérlegekre és a szűkmérésre is figyeltek az ellenőrök

Szeptember végéig fokozott ellenőrzéseket tartanak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei.

szoljon.hu

Fotó: Shutterstock

Nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozatot tart a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal – tájékoztatott a szervezet. A szezonális ellenőrzések során a szakemberek többek között próbavásárlásokkal igyekeztek gátat szabni a vásárlók megkárosításának. A vizsgálatok célja a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatók kiszűrése.

Fesztiválokon a tömegre árult cikkek esetében a fogyasztóvédelmi munkatársak figyelték a mérlegek hitelességét, a csomagolóanyag árának számítását, illetve poharas italok esetében a szűkmérést is. Sor került az ártájékoztatások, a mérések, árszámítások, nyugtaadás ellenőrzésére is.

Próbavásárlók ültek be taxikba is: elsősorban a díjtáblázat kihelyezését és a taxamétert vizsgálták a hivatal munkatársai – áll a megyei kormányhivatal közleményében.

Kiemelt fontosságú a fiatalkorúak egészségvédelme, ezért a hivatal – szintén próbavásárlásokkal – vizsgálja a tizennyolc év alattiak alkohol- és dohánytermékekkel való kiszolgálását is. Jó hír, hogy a nyugtaadás tekintetében folyamatosan csökken a szabálysértések száma. A fokozott ellenőrzés-sorozat szeptember végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában