SZOLNOK

2021.08.25. 13:00

Furkó Kálmánt búcsúztatják csütörtökön, útlezárásra kell számítani

Várhatóan több százan zarándokolnak majd el Furkó Kálmán temetésére.

Munkatársunktól

Shihan Furkó Kálmán

Forrás: Honvedelem.hu

Fotó: Snoj Péter

Várhatóan több százan látogatnak el az augusztus elején, hetvennégy éves korában elhunyt Shihan Furkó Kálmán csütörtöki temetésére. A nyugalmazott ezredes, nyolcadik danos karatemester búcsúztatására országhatárainkon túlról is érkeznek vendégek. Annak érdekében, hogy mindenki méltóképpen tudjon elbúcsúzni a mestertől, csütörtökön délelőtt kilenctől tizenegy óráig a tiszaligeti sportcsarnokban felállított ravatalnál bárki elhelyezheti az emlékezés virágait. Az elhunyt családjának kérése, hogy mindenki csupán egy szál virággal érkezzen.

Délelőtt tizenegy és tizenkét óra között a Magyar Karate Szövetség búcsúztatójára kerül sor a sportcsarnokban. Ezen bárki részt vehet, védettségi igazolvány nem szükséges a belépéshez.

A Tiszaligetben megtartott ceremónia után Shihan Furkó Kálmán temetésére fél háromkor, a Kőrösi úti temetőben kerül sor. A ravatalozótól a sírhelyig a Kőrösi úton vonulnak át a gyászolók. A városháza illetékesei felhívták rá a figyelmet, hogy várhatóan nagy forgalomra kell számítani csütörtökön kora délutánig a Tiszaligetben és környékén. A rendezvényhez kapcsolódóan a Tiszaligetből kihajtást és az oda lehajtást a rendőrség segíti majd.

A parkolás is gondot okozhat, ezért azt kérik, aki tud, az inkább gyalogosan érkezzen. A csarnokból a temetőbe való kijutáshoz, illetve az oda visszajutáshoz az önkormányzat két autóbuszt biztosít. A Kőrösi úti ravatalozótól a sírhelyig történő átsétálás idejére, várhatóan délután három és négy óra között, mintegy húsz percig lezárják a Kőrösi utat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában