Galériával

2021.08.16. 11:28

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek fogathajtást Tiszasülyön

Először adott otthont fogathajtó versenynek vasárnap Tiszasüly.

Kovács Berta

A látványos esemény ötletgazdája a helyi lovas házaspár volt, akik szintén érdekeltek a fogathajtásban. – A közelben csak Kőtelken voltak fogathajtó versenyek, nálunk nem, ezért felvetettem Nagy Richárd polgármesternek, hogy jó lenne itt is rendezni – számolt be a kezdetekről Küriné Polgár Dóra. – A polgármester jó ötletnek tartotta, sőt ő mondta, hogy rendszeresen kellene tartani.

Augusztusra ki is tűzték az időpontot, a szervezőknek azonban elkelt némi segítség

– A rendezvényszervezőnknek nincs lovas versenyekkel kapcsolatos tapasztalata, így én kerestem bírót, felvettem a kapcsolatot a pályaépítővel, akivel ki is mértük a területet a Gulyagyepnél, ahol egykor focipálya volt, bekerítettük, lelátót készítettünk kockabálákból, a zsűrinek lelátó gyanánt beállítottunk egy kamion pótkocsit. Az akadályok is helyükre kerültek. A versenyt mindenféle platformon meghirdettük. Harminc-negyven jelentkezőre számítottunk, de már csütörtökön negyven körül volt az online jelentkezők száma, így várható volt, hogy nagy lesz az érdeklődés – árulta el Dóra.

Az pedig nem volt kérdéses, hogy ők is rajthoz állnak: férje, Albert hajtja a lovakat, Dóra pedig segédhajtóként segítik. De a családban édesapja és leendő sógora is szívesen hajt fogatot. – Mindenképpen szeretnénk e versennyel kezdődően hagyományt teremteni – hangsúlyozta Küriné Polgár Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában