Szolnok

2021.08.24. 07:00

Háromévente kötelező a játszóterek felülvizsgálata

A közelmúltban már több játszótér is megújult a megyeszékhelyen.

P. Pusztai Nóra

20210802 Szolnok Tegnap délután benépesült a Mátyás király úti játszótér, melyet felújítás után vehettek birtokba a gyerekek. - A terület a helyi társadalom megújítását elősegítő CLLD program keretében újult meg. A beruházás során gyakorlatilag minden a modern követelményeknek megfelelővé vált - mondta el az átadón Lits László. A Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a zöldfelület rendezésén kívül ivókutat is telepítettek, s biztonságos játékelemek kerültek a területre. Továbbá kerítést cseréltek, megfelelő közvilágítást alakítottak ki, padokat, kerékpártárolót, hulladékgyűjtőt helyeztek el. - A ma átadott terület után a program keretében megújul a Gerle úti kis játszótér, a Moha úti, valamint a tiszaligeti nagy játszótér is - tette hozzá Lits László. - A jövőben megújuló és a már megújult, így ez a játszótér is a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését szolgálják. Ha pedig a gyerekek szép, biztonságos környezetben hasznosan, egészségben lehetnek, az nagyon fontos a családok számára. Ezért törekszünk arra, hogy a gyerekeknek megfelelő körülményeket teremtsünk, hiszen általuk a családok is komfortosan, otthon érzik magukat a városban - emelte ki Szalay Ferenc a játszótérátadón. A polgármester hozzátette, hogy a program folytatódik, a jövőben további játszóterek újulhatnak meg a megyeszékhelyen. Fotó: Kiss János ÚN.

Fotó: Kiss János

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ötvenhét játszóteret felügyel.

– Kiemelt népszerűségnek örvend az idén átadott Ormos Imre Park új, különleges játszótere, valamint jelentős forgalma van a szabadstrandnál kialakított területnek, ahogy a Széchenyi városrész valamennyi kijelölt helyszínének is – tájékoztatta hírportálunkat Kiss Zsófia, az NHSZ Zounok Zrt. marketing asszisztense.

A 2021-ben elindított CLLD program során négy játszótér újulhat meg. A Mátyás király úti már el is készült, napokon belül a Csokonai-Gerle úti is használatra kész. A Moha úton és a Tiszaligetben megkezdődtek a munkálatok, azokat az ősz folyamán vehetik birtokba a családok. A biztonsági szempontokat figyelembe véve a legfontosabb előírás a háromévente kötelező felülvizsgálat. Viszont ezen kívül is rendszeresen ellenőrzik a játékokat.

– Az alapkarbantartások során kollégáink átnézik az eszközöket. Előfordul egy-egy olyan eset is, amikor az elhasználódás miatt megy tönkre egy eszköz. Ezeket a hibákat lehetőség szerint azonnal korrigáljuk

– hangsúlyozta.

Rongálások is előfordulnak, ezek leginkább a kerítéseket és kapukat érintik, több alkalommal az eszközök is a randalírozás áldozatául esnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában