útinform

2021.08.25. 08:18

Itt számíthatunk közúti munkálatokra a Jászkunságban

Összegyűjtöttük a szerdán érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Az M4-es autóúton, az Abony-nyugat csomópontnál a 92-es km-nél, a 406-os főút csatalakozásánál egy rövid szakaszon, új nyomvonalra terelik a járműveket.

Az M44-es autóutat Tiszakürt és Kunszentmárton között lezárták, mert a 44-es főúti Tiszakürt csomópontban építési munkákat végeznek. A forgalmat a 442-es főút – 44-es főút útvonalra terelik, Cserkeszőlőn keresztül.

A 4-es főúton,

- Abony és Szolnok között, a 93-as km-nél, a Záhonyi felüljárón és környezetében burkolatjavítási és szegélyépítési munkák zajlanak. Félpályás forgalomkorlátozást vezettek be, napközben munkaidőben jelzőlámpa irányít. Hétvégente, és éjszakánként a korlátozást feloldják, de csak 40km/h sebességgel lehet áthaladni a szakaszon.

- Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt a Törökszentmiklós felé tartó oldalt – egy rövid szakaszon – lezárták, a forgalmat a szembejövők oldalára terelik, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek.

- a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Törökszentmiklósnál, a 4-es és a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspöki csomópont közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóúti szakaszra terelik át.

A 311-es főúton,

- Nagykáta és Farmos között, a 6-os km környezetében a vasúti kereszteződést és annak környezetét építik át. Az augusztus végéig tartó munkánál félpályás lezárást vezettek be, és szükség esetén jelzőőrök irányítanak.

- Cegléden, a Jászberényi úton, a kertészet közelében kerékpárutat építenek. A 33-as km közelében, az M4-es autóút felől érkezők terelőúton juthatnak el a városközpont felé.

Alsóbbrendű utak:

A Jászladány és Tiszasüly közötti úton a 11-es km-nél lévő Millér-csatorna hídját lezárták, mert felújítják. Kerülni Jászkisér felé lehet.

Kamionközlekedés:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 28-29.) szombaton 15 órától vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában