galériával

2021.08.19. 12:39

Két és fél kilométeres szakaszon újult meg a Tószeg és Szolnok közötti út

Öt centiméter vastag új kopóréteg, jól látható felfestések. Hazai forrásból, a Magyar Falu program segítségével újult meg teljes szélességében a Tószeget a megyeszékhellyel összekötő út mintegy két és fél kilométeres szakasza.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Kiss János

A munkálatokkal egy hónap alatt végzett a beruházó-kivitelező Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A csütörtöki ünnepélyes átadón dr. Kállai Mária a térség országgyűlési képviselője elmondta: azzal, hogy a Tószeget Szolnokkal összekötő út megújult, jelentősen nőtt a közlekedésbiztonság, nagymértékben javult az utazás színvonala, és a két település megközelítését illetően időben is jelentős rövidülés tapasztalható. Hozzátette, ez a beruházás jól illik abba a sorba amely Tószeg fejlődését illeti, ahol több intézmény és útszakasz újult már meg a Magyar Falu Program segítségével.

Tószeg polgármestere, dr. Gyuricza Miklós tájékoztatása szerint már elkezdődött a Magyar Falu Program jövő évi kiírásainak előkészítése, melynek segítségével reményeik szerint jövőre folytatódhat a 4625. jelű út felújítása Tószeg irányába, amely tovább könnyítené a helyieknek a megyeszékhely megközelíthetőségét

 

Az eseményen Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója arról beszélt, országos szinten zajlanak a felújítási munkálatok, a megyében a tervek szerint idén 1330 kilométer szakaszt újítanak fel, összesen tizenkét milliárd forint értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában