galériával

2021.08.20. 15:00

Kitüntetéseket adtak át a városi díszünnepségen Jászfényszarun

Nemzeti ünnepünk előestéjén, csütörtökön díszünnepséget tartottak Jászfényszarun.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A város lakóit Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntötte, majd méltatta Géza fejedelem és fia, Szent István király államszervező tevékenységét.

– Szent István ezer évvel ezelőtt keresztény Magyarországot hagyott ránk. Erős hitünk segített át a mögöttünk hagyott nehéz helyzeten, amit a világjárvány okozott – mondta beszédében Pócs János a térség országgyűlési képviselője. – A mindennapi kenyeret is ünnepeljük, ezért augusztus 20-án tisztelettel adózunk a gazdáknak – tette hozzá.

A honatya bejelentette, hogy egyedi kormánydöntéssel közel tízmilliárd forint fejlesztésben részesül a jászfényszarui ipari park. A köszöntők után a hagyományoknak megfelelően Kiss Gábor esperes, plébános megszentelte az új kenyeret.

– Jézus Krisztus az emberiséget összefogó nagy szeretetegységre hív. A kereszténység programjában minden nemzet, minden ember szeretettel tud együtt lenni, egy családként Isten körül. Nincs más kiút az emberiség számára, minthogy felfedezze ezt a hatalmas egységet – osztotta meg gondolatait a plébános.

A díszünnepségen elismeréseket adtak át, a helyi közösségi életben végzett munkáért többen tárgyjutalomban részesültek. Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármester, Dr. Voller Erika jegyző és Győri János Bertalan alpolgármester átadta a városi kitüntetéseket, melyek odaítéléséről a képviselő-testület döntött.

„Köszönet az évekért” kitüntető díjban részesült: Basa Éva nevelőszülői-tanácsadó, Kókai Istvánné a Gamesz munkatársa, Palóczné Hornyák Margit osztályvezető főnővér.

„A köz szolgálatáért” elismerő díjat kapta: Sárközi Katalin óvodapedagógus, Fózer László a Gamesz munkatársa, Gyóni Imréné a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának dolgozója, Jáger József a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársa, Szakaliné Hesz Katalin óvodapedagógus.

Jászfényszaruért kitüntetésben részesült Sugár Istvánné nyugalmazott könyvtárvezető, a Mi újság Jászfényszarun? című lap főszerkesztője.

Az augusztus 20-i rendezvényt helyi fellépők, hagyományőrzők műsora, koncertek, tűzijáték, valamint a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság Római vakáció című kiállítása, a Fényszaruiak Baráti Egyesülete szervezésében a kemence ünnepe gazdagította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában