Szolnok

2021.08.17. 19:58

Másfél millió forintos adományt kapott a Hetényi Géza Kórház

A szolnoki kórház a támogatásból három darab, a csecsemők lélegeztetéséhez szükséges kiegészítő berendezést vásárolt.

Molnár-Révész Erika

Dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató (balra), Piroska Miklós főigazgató, Fejes László ügyvezető és dr. Retkes Tamás, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa

Fotó: Nagy Balázs

Orvostechnikai műszereket vásárolhatott a Hetényi Géza Kórház Csecsemő-és Gyermekosztálya az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából. A másfél millió forintos adományt a megyében is megrendezett országos jótékonysági vadászat segítségével gyűjtötte a szervezet. Az adományt hivatalosan kedd délután vette át a kórház.

Dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató (balra), Piroska Miklós főigazgató, Fejes László ügyvezető és dr. Retkes Tamás, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa
Fotó: Nagy Balázs

– Ez egy rendkívül magasztos cél. Amikor kórházi ellátásról beszélünk, a gyermekosztály az a szervezeti egység, amit – ha lehet ezt mondani – a legnagyobb odaadás, a kollégák nagyfokú lojalitása jellemez. Jómagam is háromgyermekes édesapa vagyok, ezért az ember kicsit másképp gondolkodik amikor a gyermekosztályról van szó. Így külön öröm volt számunkra, hogy ezt az osztályt célozta meg a támogatás – köszönte meg a szervezet segítségét Piroska Miklós, a kórház főigazgatója.

Míg korábban megyei szinten, 2019-től már országosan is megrendezett jótékonysági vadászat célja, hogy segítsék az ország megyei kórházainak gyermekosztályait, emellett, hogy javítsák a vadászok társadalmi megítélését.

Az eseményen Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a körülbelül 65 ezer főből álló vadásztársadalom a köztudattal ellentétben nem zárt, hanem egy nyitott közösség, amely fogékony a társadalmi problémákra.

– Az elmúlt években mindig gyermekosztályt támogattunk, és ez így marad a jövőben is.

2013 óta a mai napig 82 millió forintot csatornáztunk az egészségügybe, ebből 108 darab orvosi eszközt vásároltunk, ami megközelítőleg negyvenezer gyermeket gyógyított

– mondta.

A Hetényi Géza Kórházban az idei támogatásból három darab, a csecsemők lélegeztetéséhez szükséges kiegészítő berendezést vásároltak.

– Két levegő-oxigén keverő berendezést, melyet az újszülött részlegen, és az éppen megszületett gyermekek ellátásához használunk, elsősorban az akut ellátásban, hiszen a legfontosabb ilyenkor a légzés beindulása. Továbbá egy, a lélegeztetőgéphez használható párásító berendezést – mondta dr. Retkes Tamás, a Csecsemő-és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

Hozzátette, óriási szükség van ezekre az eszközökre, hiszen a megyei kórházban évente 1600 csecsemő születik, ebből 200-300 koraszülöttként jön a világra, de ennél is többnek, legalább félezer újszülöttnek van szüksége szakszerű lélegeztetésre.

A következő országos jótékonysági vadászatot december huszonhetedikén rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában