A szolnoki közgyűlésről jelentjük

2021.08.27. 12:37

Még több parkolóra lenne szükség a megyeszékhelyen

Az őszi rendes ülésszak előtt pénteken soron kívüli ülést tartott a szolnoki közgyűlés. A napirend előtti kérdések körében a városban egyre inkább tapasztalható parkolási nehézségek adtak vitatémát a képviselőknek.

Szoljon.hu

Fotó: Kiss János

FRISS – 14:40

Gazdát cserélt a Gyökér út 5. szám alatti felnőtt háziorvosi körzet, amely alapján a város szerződést kötött dr. Ézsiás Anitával a körzet további ellátására. Elkészültek a Temető úti orvosi rendelő felújításának és bővítésének tervei, a közgyűlés így elfogadhatta a projekt üzemeltetési koncepcióját. A megújult egészségügyi intézmény két gyermekorvosi praxisnak, négy védőnői, illetve egy fogorvosi körzetnek ad majd otthont, emellett lehetőség nyílik a Gyökér úti rendelés áthozatalára is.

Összesen 1,2 milliárd forint értékben energiahatékonysági fejlesztések kezdődnek több városi intézménynél. A Nyitnikék és a Szivárvány óvoda, a Bölcsődei Igazgatóság Liget úti központja, valamint a Városmajor úti rendelő napelemeket kap a gazdaságos működés elősegítésére. A Gézengúz ovinak pedig kicserélik a külső nyílászáróit, illetve hőszigetelést kap a homlokzat. A Mester úti önkormányzati lakásoknál új kondenzációs kazánnal, valamint napelemekkel segítik a hatékony üzemeltetést.

Korábban írtuk:

Borda Zoltán, a Szolnoki többség—XXI. század frakciójának képviseletében körzete, a Széchenyi városrészben kialakítandó jármű-férőhelyek bővítésére tett javaslatot. Szalay Ferenc polgármester mellett ellenzéki és független képviselők viszont abba az irányba igyekeztek terelni a felvetést, hogy az ez irányú fejlesztések elsődlegességi szempontok alapján induljanak el.

Az egyébként sűrűn lakott és nagy járműforgalommal bíró Széchenyi lakótelepen az elmúlt néhány évben több mint száz parkolóhelyet újítottak fel és építettek meg. A város más kerületeiben is szükség lenne azonban új parkolókra. Fejér Andor alpolgármester egy intézkedési terv előkészítését indítványozta az ügyben.

A közgyűlés egyhangúan újabb öt évre bizalmat szavazott Czakóné Gacov Katalin személyére vonatkozóan a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény élére. A képviselők ugyancsak megszavazták az állam és a város által 50-50 százalékban támogatandó Szolnoki Szigligeti Színháznak az önkormányzati önrész biztosítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában