beruházás

2021.08.29. 07:38

Minibölcsődét építenek Tiszatenyőn

A bölcsőde várhatóan jövő tavaszra készül el.

Molnár-Révész Erika

A volt savanyítóüzem helyén már elkezdődött a munka

Fotó: Mészáros János

Tizenöt férőhelyes, két csoport befogadására alkalmas minibölcsődét építenek Tiszatenyőn. Erre a célra az egyik Táncsics úti önkormányzati tulajdonú épületet újítják fel, amely korábban savanyítóüzemként működött. A munkálatok jelenleg a bontásnál és a tető szigetelésénél tartanak.

– A beruházás célja, hogy lehetőséget teremtsünk a településen élő gyermekek számára bölcsődei elhelyezésre, javítsuk a térségben a hozzáférést a bölcsődei ellátáshoz, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásához. Az intézmény kialakítása ugyanis lehetővé teszi, hogy az anyák visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

– A pályázattal udvar, játszóudvar kialakítására, kerékpártámaszok kiépítésére, parkolók, illetve akadálymentes parkolók kialakítására, babakocsi-tárolóhely létesítésére, valamint eszközbeszerzésre kaptunk támogatást.

– A helyiségekben részleges belső építészeti, valamint teljes épületgépészeti és épületvillamossági felújítást is tervezünk.

– Ennek megfelelően a belső helyiségek burkolatcseréjére, a burkolat bontására, festésre, a terven jelölt nyílászárók cseréjére, válaszfalak áthelyezésére és építésére is sor kerül. A felújítandó épületrészben jelenleg nincsen fűtés, ezért új fűtési rendszert is ki kell építeni – tájékoztatta hírportálunkat a tervezett munkálatokról Mező József, Tiszatenyő polgármestere.

A volt savanyítóüzem helyén már elkezdődött a munka
Fotó: Mészáros János

A beruházásra még az adósságrendezési eljárás megkezdése előtt, 2019-ben nyert el kilencvenmillió forintos vissza nem térítendő támogatást a település.

A bölcsőde várhatóan jövő tavaszra készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában