Jászkunság

2021.08.09. 11:30

Mutatjuk az elmúlt egy hét legolvasottabb híreit

Két ember vesztette életét a 4-es főúton történt karambolban, lezárják az M44-es út Tiszakürt és Kunszentmárton közötti szakaszát, elhunyt Shihan Furkó Kálmán – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Shihan Furkó Kálmán

Forrás: Honvedelem.hu

Fotó: Snoj Péter

Két kamion ütközött össze frontálisan a 4-es számú főút 92+330 kilométerszelvényében, Szolnok külterületén augusztus 4-én kora délután. A balesetben mindkét sofőr életét vesztette. A balesetben érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben a helyszínelés idejére.

A balesetben mindkét kamion utastere és rakománya kigyulladt
Fotó: Donka Ferenc

A szolnoki Széchényi körút egyik gyalogátkelőhelyén szépkorú gyalogost ütött el augusztus 1-jén egy, a belső forgalmi sávban haladó, szintén szépkorú járművezető, melynek következtében a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség videón mutatta meg a brutális gázolást.

A berepedett szélvédő a gázolás után
Fotó: police.hu

Az M44 gyorsforgalmi útjának elején, Tiszakürt térségében egy ideiglenes körforgalmat létesítettek, azért, hogy a 44-es főút ezen keresztül legyen elérhető. Ahhoz, hogy a Lakitelek és Tiszakürt között épülő új szakaszt össze lehessen kötni a meglévő úttal, az ideiglenes körforgalmat el kell bontani. Emiatt augusztus 9-től várhatóan szeptember 24-ig az M44 gyorsforgalmi út tiszakürti ideiglenes körforgalom és a kunszentmártoni csomópont közötti szakaszát lezárják a forgalom elől.

Életének 74. évében elhunyt Shihan Furkó Kálmán 8. danos mester, nyugalmazott ezredes, aki a magyar kyokushin karate egyik alapítójaként írta be a magyarországi sporttörténelem könyvébe a nevét. A Magyar Testnevelési Egyetemen szerezte testnevelő tanári diplomáját, majd a Magyar Honvédség kötelékében testnevelő tisztként évtizedekig szolgált Szolnokon.

Shihan Furkó Kálmán
Fotó: Snoj Péter / Honvedelem.hu

A 4-es főút, Szolnok elkerülő szakaszán burkolatjavítási munkálatok zajlanak. A 95-ös kilométernél egy kétszáz méteres szakaszon a fél útpályát lezárták. A munkálatok időtartama alatt a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában