felzárkóztatás

2021.08.09. 13:55

Ötvenhét millió forint támogatást kapott a megyei önkormányzat

A sérülékeny társadalmi csoportok felzárkóztatására koncentrál a projekt.

Mészáros Géza

Fotó: Kabát Róbert

A megyei önkormányzat ötvenhétmillió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el felzárkóztatási programjára. A projekt elsődleges célja a sérülékeny társadalmi csoportok, különösen a tartós szegénységben élők, illetve romák felzárkózása, valamint a velük foglalkozó szervezetek hatékonyabb beavatkozásait segítő fejlesztése.

A részletekről Hubai Imre, a megyei önkormányzat elnöke, valamint Forgács István romaügyi szakértő és Baginé Gavaldik Lívia felzárkózásügyi szakértő beszélt a megyeházán tartott hétfői sajtótájékoztatón. Elhangzott, a megyei esélyteremtő paktum dokumentumai eddig tizenöt település célcsoportjaihoz jutottak el.

A dokumentum részletezi azokat a beavatkozási, fejlesztési területeket és tennivalókat, melyeket egy úgynevezett Szolgáltatási út térképen jelenítettek meg, s fogalmaztak meg. A szakvélemények igazodnak a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiához – tudtuk meg a szakmai beszámolókból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában